ATP
Επέστρεψε το τένις και στη Wuhan (vid)

 
Επέστρεψε το τένις και στη Wuhan (vid)
Επέστρεψε το τένις και στη Wuhan (vid)
tennisnews team Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 - 19:01

Ενθαρρυντικές εικόνες έρχονται από τη Wuhan της Κίνας, που σιγά-σιγά επιστρέφει στην κανονικότητα και μάλιστα επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις στο γήπεδο.

Η πόλη από την οποία προήλθε ο COVID-19, η Wuhan της Κίνας, βίωσε καταστάσεις βγαλμένες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας για αρκετό καιρό, με την επέλαση του ιού. Ήταν η πόλη που πέρασε την πιο αυστηρή και πιο μακροχρόνια καραντίνα έως τώρα (11 εβδομάδες), καθώς όταν ξέσπασε ο ιός υπήρχαν περισσότερα από 50.000 κρούσματα μέσα σε λίγες ημέρες και σχεδόν 4.000 θανάτοι.

Στις 8 Απριλίου ξεκίνησε η σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων, ενώ από την 1η Μαΐου επιτρέπεται και το τένις. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, που δημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό του μεγαλύτερου τουρνουά της πόλης, Wuhan Open, ήδη στα γήπεδα τένις παίζουν περισσότερα από 2 άτομα, ενώ στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις γίνονται και προπονήσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Πλησιάζοντας τη συμπλήρωση ενός μήνα από την άρση απαγόρευσης στη Wuhan, οι εικόνες που έρχονται είναι σίγουρα πολύ ενθαρρυντικές, καθώς η πόλη που βίωσε πρώτη αυτό που αργότερα πέρασαν και οι μεγαλύτερες χώρες της δύσης, δείχνει σιγά-σιγά να επιστρέφει σε μια κανονικότητα, χωρίς να αντιμετωπίζει για την ώρα κάποιο δεύτερο κύμα και ξέσπασμα του ιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots