ATP
Έρευνα COVID-19: Τένις το πιο ακίνδυνο σπορ

 
Έρευνα COVID-19: Τένις το πιο ακίνδυνο σπορ
Έρευνα COVID-19: Τένις το πιο ακίνδυνο σπορ
tennisnews team Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 - 14:12

Σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσιάστηκε από την ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, το τένις είναι το πιο ακίνδυνο άθλημα για τη μετάδοση του κορωνοϊού!

Η έρευνα έγινε από το Πολυτεχνείο του Τορίνου για την ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, που την παρουσίασε στο Υπουργείο Αθλητισμού της Ιταλίας. Το θέμα της έρευνας, ήταν επικινδυνότητα διάδοσης του COVID-19 σε κάθε άθλημα.

Για την έρευνα λήφθηκαν υπόψη οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι χώροι προπονήσεων, η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου και η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα για τους φιλάθλους.

Οι ερευνητές χώρισαν σε 4 κατηγορίες επικινδυνότητας τα σπορ. Από 0 έως 1 ο βαθμός επικινδυνότητας είναι χαμηλός, από 1 έως 2 είναι μέτριος, από 2 έως 3 υψηλός και από 3 έως 4 πολύ υψηλός.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, το τένις και η γυμναστική είναι τα πιο ακίνδυνα αθλήματα, με σχεδόν μηδενικό μέσο όρο επικινδυνότητας, συγκεκριμένα 0,1. Ακολουθούν το αλπικό σκι με 0,5, το γκολφ με 0,7 και ο στίβος με 0,9.

Η ξιφασκία, η κολύμβηση και η κωπηλασία έχουν από 1,2, το ποδόσφαιρο 1,3, η ποδηλασία 1,4, η πυγμαχία 1,6, το τζούντο 1,8 και ακολουθούν ως πιο επικίνδυνα αθλήματα το μπάσκετ (2,2), το ράγκμπι (2,7) και το βόλεϊ (3,1).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots