Πότε θα παίξουμε πάλι τένις;

 
Πότε θα παίξουμε πάλι τένις;
Πότε θα παίξουμε πάλι τένις;
tennisnews team Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 - 21:53

Απ' όλα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, προκύπτει πως οι πρώτες προπονήσεις τένις θα επιτραπούν από την ερχόμενη Δευτέρα για τους top αθλητές, ενώ θα ανοίξουν και οι υπαίθριοι χώροι άθλησης για τους πολίτες. Διαβάστε αναλυτικά.

Μετά και τη σημερινή σύσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη με όλους τους σχετικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της ΕΦΟΑ, κ. Σπύρου Ζαννιά, αποφασίστηκε πως η πρώτη φάση της άρσης των μέτρων, που αφορά τη Δευτέρα 4 Μαΐου, θα ανοίξουν τα ανοιχτά γήπεδα τένις, αλλά μόνο για τους κορυφαίους αθλητές.

Το μέτρο αυτό αφορά τους αθλητές που διεκδικούν ή έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή για το άθλημά μας πρόκειται για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη. Η σχετική λίστα με όλους τους αθλητές που θα μπορούν να προπονούνται από τις 4 Μαΐου, ετοιμάζεται από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα δημοσιευτεί προσεχώς.

Όσον αφορά τις προπονήσεις των υπόλοιπων αθλητών, αλλά και το άνοιγμα των clubs σε όλη τη χώρα, υπάρχει η ενημέρωση πως το τένις ως ατομικό άθλημα θα προηγηθεί των ομαδικών αθλημάτων, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές το πότε θα ανοίξουν οι εγκαταστάσεις αυτές.

Οι ειδικοί θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της πρώτης φάσης της άρσης των μέτρων απαγόρευσης, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Η επόμενη φάση πάντως, αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τις προπονήσεις τένις και γενικά τις προπονήσεις αθλητών σε ανοιχτούς χώρους, πιθανότατα με το όριο των δέκα ατόμων.

Όσο για τα ανοιχτά δημοτικά γήπεδα τένις, συγκαταλέγονται στους υπαίθριους χώρους άθλησης και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφόσον τηρηθούν από τους αθλούμενους οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής.

"Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως είναι τα αθλητικά γήπεδα ανοίγουν και μπορούν να υποδεχτούν τους αθλούμενους με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων", ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, στη σημερινή αναλυτική ενημέρωση των Υπουργείων μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots