WTA
Covid-19: Νέα δεδομένα και στα ταξίδια

 
Covid-19: Νέα δεδομένα και στα ταξίδια
Covid-19: Νέα δεδομένα και στα ταξίδια
tennisnews team Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 - 19:08

Παρότι ένα από τα πρώτα αθλήματα που επέστρεψαν σε τοπικό επίπεδο, το τένις θα δυσκολευτεί να βρει το δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα όσον αφορά το παγκόσμιο tour, εξαιτίας των πάρα πολλών απαραίτητων ταξιδιών που απαιτούνται. Απ' ότι φαίνεται ωστόσο, ξεκινάει να διαμορφώνεται ένα νέο πρωτόκολλο, ώστε τένις και κορωνοϊός να μπορούν να συνυπάρξουν και χωρίς εμβόλιο.

Όπως αποκάλυψε ο προπονητής της Donna Vekic, Torben Beltz, στο γερμανόφωνο podcast "Advantage", η WTA έχει προμηθεύσει τους προπονητές τις παίκτριες του tour με ένα εγχειρίδιο για ασφαλείς μετακινήσεις, σε περίπτωση που το τένις επιστρέψει μέσα στη χρονιά.

Συγκεκριμένα, στο εγχειρίδιο υπήρχαν οδηγίες για τις αλλαγές πλευρών - που ήδη έχουν γραφτεί και από την παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά και από τις περισσότερες εθνικές ομοσπονδίες, καθώς το τένις σε τοπικό επίπεδο έχει ήδη επιστρέψει - αλλά και οδηγίες για τα τουρνουά, στα οποία δεν θα επιτρέπονται περισσότεροι από 100 άνθρωποι, καθώς και για τα ταξίδια, σε περίπτωση που το tour επιστρέψει μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Beltz, η WTA ενημέρωσε τις παίκτριες πως δε επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στην ίδια πτήση μόνο ένα μέλος από την ομάδα τους, ώστε να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού στο εκάστοτε τουρνουά.

Το γεγονός ότι η WTA εξετάζει και το κομμάτι των ταξιδιών, δείχνει πως το σενάριο να επιστρέψει το τένις εντός της σεζόν δεν είναι και τόσο απίθανο. Άλλωστε, αν το εμβόλιο καθυστερήσει το τένις θα αναγκαστεί να συμβιώσει με τον ιό αργά ή γρήγορα, καθώς αλλιώς οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο καταστροφικές. Με τα έως τώρα δεδομένα, η αναστολή του tour θα ισχύσει έως και τις 2 Αυγούστου.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots