5 Βασικά λάθη στο σερβίς και πως να τα διορθώσουμε

 
5 Βασικά λάθη στο σερβίς και πως να τα διορθώσουμε
5 Βασικά λάθη στο σερβίς και πως να τα διορθώσουμε
tn team Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 - 16:41

Το σερβίς είναι από τα πιο σημαντικά χτυπήματα στο τένις και το πιο δύσκολο να το μάθεις τεχνικά. Αν θέλουμε πραγματικά να βελτιώσουμε το σερβίς μας πρέπει να το εντάξουμε  στην προπόνηση μας και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτό.

Πάμε να δούμε μερικά λάθη που ίσως κάνουμε, τα προβλήματα που μας προκαλούν και πως μπορούμε να τα βελτιώσουμε :

1ο Λάθος

Προετοιμασία με κλειστά τα πόδια.

Πρόβλημα: Δεν έχουμε καθόλου καλή ισορροπία και δυναμική προς τα μπροστά για να μπορούμε να χτυπήσουμε πιο δυνατά την μπάλα.

Διόρθωση: Η μύτη του αριστερού ποδιού να κοιτάει το δεξί κολωνάκι του φιλέ και η μύτη του αριστερού μου ποδιού να είναι στην ίδια ευθεία με την φτέρνα του δεξιού μου ποδιού. Επίσης, η απόσταση ανάμεσα στα πόδια πρέπει να είναι ένα κεφάλι ρακέτας για να έχω καλύτερη βάση όταν σερβίρω.


2ο Λάθος

Πέταγμα με λυγισμένο χέρι.

Πρόβλημα: Όταν πετάω την μπάλα με λυγισμένο χέρι χάνω την ακρίβεια του πετάγματος μου, συνήθως έχει την τάση η μπάλα να μου φεύγει προς τα πίσω.

Διόρθωση: Η κίνηση του πετάγματος είναι καλό να γίνεται ως μια ενιαία κίνηση με τεντωμένο το χέρι για να μπορώ να ελέγχω καλύτερα την ακρίβεια και τη συνέπεια του πετάγματός μου.


3ο Λάθος

Η ρακέτα να σταματάει κρεμασμένη πίσω από την πλάτη λίγο  πριν σερβίρω.

Πρόβλημα: Όταν η ρακέτα μου κρεμάει πίσω από την πλάτη μου και σταματάει ο ρυθμός που είχα για να χτυπήσω την μπάλα, χάνω δύναμη και ταχύτητα που θα μπορούσα να βάλω στο σερβίς.

Διόρθωση: Για να ένα αποτελεσματικό και καλό σερβίς θέλουμε η ρακέτα μας να είναι σε μια συνεχή κίνηση όπου θα μας βοηθήσει να έχουμε ρυθμό και να χτυπήσουμε την μπάλα πιο δυνατά.



4ο Λάθος

Το κεφάλι της ρακέτας να κοιτάει προς τα πάνω στο swing path.

Πρόβλημα: Κατά τη διάρκεια της αιώρησης της ρακέτας για το σερβίς αν το κεφάλι της ρακέτας μου κοιτάει προς τα πάνω, το συγκεκριμένο πρόβλημα με εμποδίζει από το να μπορώ να βάλω περισσότερη δύναμη στο σερβίς μου.

Διόρθωση: Όταν φτάνουμε στο σημείο του trophy position πρέπει να χαλαρώσουμε το χέρι μας έτσι ώστε η τάπα της ρακέτας να κοιτάει ουρανό, με αυτόν τον τρόπο δεν θα ταλαιπωρούμαστε πια με το κεφάλι της ρακέτας να κοιτάει προς τα πάνω και να χάνουμε δύναμη.


5ο Λάθος

Λαβή Forehand στο σερβίς.

Πρόβλημα: Με την λαβή forehand περιορίζομαι ως προς τις επιλογές που έχω για σερβίς. Για παράδειγμα με την συγκεκριμένη λαβή μπορώ να χτυπήσω μόνο flat σερβίς και όχι slice ή kick σερβίς.

Διόρθωση: Η σωστή λαβή για να μπορώ να χτυπήσω και τα 3 είδη σερβίς που έχουμε είναι η  continental ή αλλιώς η λαβή σφυρί. Με αυτήν θα έχω την δυνατότητα να χτυπήσω kick, slice αλλά και flat σερβίς.


Το σερβίς είναι ένα χτύπημα που μπορούμε να το δουλέψουμε και μόνοι μας, οπότε πάρτε ένα καλάθι μπάλες πηγαίντε σε ένα άδειο γήπεδο τένις και δουλέψτε τα λάθη σας για να το βελτιώσετε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.