Που πρέπει να περιμένω την επόμενη μπάλα (vid)

 
Που πρέπει να περιμένω την επόμενη μπάλα (vid)
tn team Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 - 16:03

Πού πρέπει να περιμένω την επόμενη μπάλα και σε ποιο ύψος πρέπει να βρίσκομαι στο γήπεδο ανάλογα με την μπάλα που έχω κάνει πριν; Όλες οι απαντήσεις, στο σημερινό βίντεο του Allcourt!

Σήμερα θα συζητήσουμε για το που πρέπει να βρίσκομαι στο γήπεδο ανάλογα με το τι μπάλα έχω κάνει πριν.

Αλλά όχι δεξιά η αριστερά όπως έχουμε κάνει σε άλλο βίντεο, αλλά ως προς το μπροστά πίσω.

Το πόσο μπροστά ή πίσω θα κάτσω από την baseline εξαρτάται από το πόσο έχω πιέσει τον αντίπαλο μου στην προηγούμενη μπάλα.

Αν δυσκολέψω τον αντίπαλο και βλέπω ότι λογικά θα βρεθεί σε θέση άμυνας, τότε μπαίνω πιο μέσα για να είμαι έτοιμος για να επιτεθώ στην επόμενη μπάλα.

Αν όμως κάνω ρηχή μπάλα και βλέπω ότι αντίπαλος λογικά θα επιτεθεί, τότε παίρνω χώρο και κάθομαι πιο πίσω για να είμαι έτοιμος για την επόμενη μπάλα και να κερδίσω λίγο χρόνο.

Ένας καλός τρόπος να το σκέφτομαι είναι ότι με δένει ένα σκοινί με τον αντίπαλο μου που πρέπει να το κρατώ τεντωμένο. Όσο αυτός έρχεται μπροστά σε θέση επίθεσης εγώ πάω πίσω για να πάρω χρόνο. Όσο κάνω καλή μπάλα rally και μπαίνω εγώ σε θέση επίθεσης και εκείνος σε άμυνα μπαίνω μέσα.

Με αυτόν τον τρόπο θα είμαι πιο έτοιμος για την επόμενη μπάλα και έτσι θα μπορώ είτε να πιέσω περισσότερο ή να βγάλω καλύτερη άμυνα!

Για περισσότερα τενιστικά tips από την ομάδα του Allcourt, μείνετε συντονισμένοι στο tennisnews.gr!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.