Κατέκτησαν τον τίτλο Χριστοφή και Παύλου

 
Κατέκτησαν τον τίτλο Χριστοφή και Παύλου
tn team Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 - 14:33

Η Ελένη Χριστοφή και η Δήμητρα Παύλου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF στο Lyttos Beach του Ηρακλείου.

Στον σημερινό τελικό της ITF Pro διοργάνωσης, οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες επικράτησαν των Ρουμάνων Anastasia Safta και Lavinia Tanasie με 7-5, 6-2, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο 15άρι τουρνουά του Lyttos Beach.

Οι Χριστοφή και Παύλου, Νο.2 στο ταμπλό, απώλεσαν ένα προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ, αλλά έκαναν νέο break στο 12ο game και πήραν το σετ με 7-5. Στο 2ο σετ οι Ελληνίδες παίκτριες προηγήθηκαν με 3-0 και δεν κοίταξαν πίσω τους, για να ολοκληρώσουν με ένα break το σετ και το ματς, έπειτα από 1 ώρα και 20 λεπτά.

Ούτε ένα σετ δεν έχασαν όλη την εβδομάδα στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach οι δυο πρωταθλήτριες. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τις Πολωνές Natalia Kowalczyk και Agnieszka Olszewska με 6-1, 6-0, στα προημιτελικά είχαν ξεπεράσει με walkover το εμπόδιο της Ιταλίδας Beatrice Stagno και της Σλοβάκας Nina Vargova, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν την Αργεντινή Agustina Chlpac και της Λετονής Margarita Ignatjeva με 6-2, 7-5.

Για την 24χρονη Χριστοφή, που βρίσκεται στο Νο.453 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, αυτός ήταν ο 7ος τίτλος καριέρας σε ITF Pro διοργάνωση.

Για την 18χρονη Παύλου, Νο.680 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, ήταν ο 6ος τίτλος σε ITF Pro τουρνουά, με τους 4 από αυτούς να είναι στο 2022 και όλους στο χώμα.

Και για τις δυο ήταν ο 1ος τίτλος στη χρονιά, ενώ μαζί κατέκτησαν τον 2ο τίτλο τους, αφού είχαν κερδίσει στις ίδιες εγκαταστάσεις ένα 15άρι το 2021, στον πρώτο επαγγελματικό τίτλο της Παύλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots