8άδα στη Λάρνακα Ζαβουργιανός και Παρασκευοπούλου

 
8άδα στη Λάρνακα Ζαβουργιανός και Παρασκευοπούλου
tn team Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:43

Μέχρι τα προημιτελικά της διεθνούς διοργάνωσης της Tennis Europe στα 16άρια της Λάρνακας έφτασαν ο Θάνος Ζαβουργιανός και η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, ενώ είχαμε και άλλες ελληνικές συμμετοχές.

Πολύ θετικός ήταν ο απολογισμός του Ζαβουργιανού στο χωμάτινο τουρνουά του Larnaca Tennis Club, 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, καθώς έπαιξε σε έναν προημιτελικό και σε έναν ημιτελικό.

Στο μονό, κέρδισε τους Κύπριους Στέφανο Μαυρομιχάλη με 6-2, 6-4 και Πέτρο Πάρσον με 6-3, 6-3, για να μπει στην καλύτερη 8άδα. Εκεί τον σταμάτησε ένας άλλος Κύπριος, ο Ανδρέας Φωτιάδης, που επικράτησε με 6-3, 6-2.

Στο διπλό ο Ζαβουργιανός συνεργάστηκε με τον Έκτορα Τσατσάκη, με τον οποίο κέρδισαν τους Ανδρεανό Κυριακίδη και Πάβελ Λίτβακ με 4-6, 6-3, 10-6, καθώς και τους Νικόλα Πετούσση και Νικόλα Στυλιανού με 6-2, 6-3, για να μπουν στην ημιτελική φάση. Εκεί, γνώρισαν την ήττα από τους Μιχάλη Γενεθλίου και Άθω Καρακατσιάνη, με 6-3, 6-1.

Στο μονό ο Τσατσάκης ολοκλήρωσε στη φάση των "16" την πορεία του, καθώς κέρδισε στον 1ο γύρο τον Κύπριο Ιωάννη Ψινδρίδη με 6-2, 6-2, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια σε πολύ κλειστό ματς από τον Ουκρανό Danyil Kurochka, με 6-4, 3-6, 6-3.

Στα κορίτσια, μέχρι τα προημιτελικά έφτασε η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, η οποία κέρδισε στην πρεμιέρα της την Κύπρια Αναστασία Ευθυμίου με 6-0, 6-0, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε και τη Maria Belova, με 6-1, 6-2. Την πορεία της στην προημιτελική φάση ολοκλήρωσε η Κύπρια Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, που πήρε τη νίκη με 7-5, 6-1.

Στο τουρνουά της Λάρνακας αγωνίστηκε και η Δανάη Δημητσάνη, η οποία προκρίθηκε στις "16", μετά και τη νίκη της με 6-0, 6-1 επί της Κύπριας Ελένης Δημοσθένους. Στον 2ο γύρο υπέστη την ήττα από την Ουκρανή Daria Bilyk, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1, σε ένα πολύ δύσκολο ματς, στο οποίο άφησε καλές εντυπώσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots