Μέχρι τα ημιτελικά στα Σκόπια Μεσσής-Σακκάς και Ράλλη

 
Ο Γιάννης Σακκάς
Ο Γιάννης Σακκάς
tn team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:39

Έως την ημιτελική φάση των διπλών έφτασαν στο Tennis Park Pointer Open στα Σκόπια οι Ανδρέας Μεσσής και Γιάννης Σακκάς στα αγόρια και η Καλομοίρα Ράλλη στα κορίτσια.

Στα ημιτελικά ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Μεσσής και Σακκάς στο διεθνές τουρνουά J30 κατηγορίας της ITF στα 18άρια στα Σκόπια, στα χωμάτινα γήπεδα του Tennis Club Pointer.

Οι δυο Έλληνες παίκτες κέρδισαν τους Ρουμάνους Adrian Matei Nedelcu και Luca Stefan Prunescu Nita με 4-6, 6-0, 10-4 στον 1ο γύρο, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Σλοβένους Matic Hribar και Gasper Matijasic με 6-2, 2-6, 12-10.

Μετά από ένα ακόμα πολύ κλειστό ματς για τα ημιτελικά, οι Μεσσής και Σακκάς έχασαν στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό, από τον Κροάτη Dorian Salopek και τον Βόσνιο Amar Silajdzic με 6-4, 5-7, 10-8.

Στο διπλό των κοριτσιών εξίσου καλή πορεία έκανε η Καλομοίρα Ράλλη, που έπαιξε μαζί με τη Μαυροβούνια Stasa Bulatovic. Οι δυο παίκτριες πέρασαν με bye στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τη Σκοπιανή Teona Andova και την Τουρκάλα Damla Arslan με 6-3, 6-2. Στα ημιτελικά, Ράλλη και Bulatovic ηττήθηκαν από τη Ρουμάνα Cristina Maria Mitran και τη Ρωσίδα Nina Pozdniak με 7-6 (4), 6-4.

Στα μονά, η Ράλλη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον 1ο γύρο, όπου ηττήθηκε από τη Σέρβα Gaja Djurickovic με 6-2, 6-2.

Στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών στα Σκόπια, αγωνίστηκαν ακόμα και οι Ευθυμία Κωνσταντάτου, η Ευγενία Σίσκου Στρατηλάτη και η Αιμιλία Πάντου.

Η Κωνσταντάτου κέρδισε στον 1ο γύρο τη Σέρβα Jana Mrdovic με 6-3, 6-2 και πέρασε στις "16" καλύτερες, όπου ηττήθηκε από τη Ρουμάνα Ingrid Ioana Sanduleasa, No.8 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

Η Πάντου ηττήθηκε από την Τσέχα Isabella Temenugov, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2, ενώ η Σίσκου Στρατηλάτη γνώρισε την ήττα από τη Σλοβένα Mia Sara Ribnikar με 6-2, 6-0.

Στα μονά των αγοριών, ο Σακκάς έφτασε μέχρι τους "16" μετά τη νίκη του επί του Σέρβου Aleksa Velinovic με 6-0, 6-2, όμως εκεί ολοκλήρωσε την πορεία του, καθώς ηττήθηκε σε ένα κλειστό ματς από τον Ρουμάνο Mihnea Maftei, No.5 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4.

Ο Μεσσής "λύγισε" στα τρια σετ από τον Σκοπιανό Filip Stojanovski με 6-4, 6-7 (5), 6-2.

Τέλος, στα προκριματικά των αγοριών αγωνίστηκε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, που κέρδισε στην πρώτη του αναμέτρηση τον Βούλγαρο Petar Ivanchev με 6-2, 4-6, 10-4, αλλά ηττήθηκε στον 2ο γύρο από τον Σέρβο Aleksa Postic, με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots