Την 4η θέση η Εθνική αγοριών U18

 
Την 4η θέση η Εθνική αγοριών U18
tn team Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 - 15:57

Η Εθνική μας ομάδα των αγοριών U18 γνώρισε την ήττα από την Πορτογαλία με 2-0 και πήρε την 4η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Vichy της Γαλλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την Πορτογαλία στο τελευταίο της παιχνίδι για το προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Β' του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Vichy της Γαλλίας.

Στα δυο μονά ματς που έγιναν σήμερα, ο Rodrigo Fernandez κέρδισε τον Χρήστο Γκλαβά με 6-2, 6-0, ενώ ο Luis Miguel Saraiva επικράτησε του Βλαντιμίρ Χόλμπαν με 6-2, 6-4.

Το διπλό δεν έγινε με τη συναίνεση και των δυο ομάδων, γι' αυτό και ο τρίτος πόντος δεν πήγε σε καμία ομάδα.

Δεν χρησιμοποιήθηκε σήμερα ο Ανδρέας Λοϊζάς, Νο.1 της ελληνικής ομάδας, από τον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Ηλία Γιαννακάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λοϊζάς έκανε μεγάλο τουρνουά, καθώς κέρδισε τον Σλοβένο Mak Mikovic με 6-2, 6-3 την Τετάρτη και τον Σουηδό Kevin Edengren, Νο.27 στον κόσμο στα 18άρια, την Πέμπτη, με 3-6, 7-6 (6), 6-4.

Η πρόκριση είχε χαθεί και έτσι δόθηκε χώρος ορθά στα άλλα δυο παιδιά, με τον Χόλμπαν να παίζει μονά για πρώτη φορά στο τουρνουά σήμερα.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είχε κερδίσει τη Σλοβενία στον 1ο γύρο με 2-1 κι έτσι προκρίθηκε στις "4" καλύτερες ομάδες του τουρνουά του Vichy. Στα ημιτελικά ηττήθηκε από την πανίσχυρη Σουηδία με 2-1 και έτσι έμεινε εκτός τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Η τελική φάση θα γίνει στη Ρώμη το τριήμερο 7-9 Αυγούστου, με τις 8 καλύτερες ομάδες των προκριματικών, 2 από κάθε τουρνουά. Οι 5 καλύτερες ομάδες της τελικής φάσης, θα παίξουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Davis Cup στην Κόρδοβα της Ισπανίας στο τέλος της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots