Μέχρι τα ημιτελικά στη Λάρνακα η Γρηγοριάδου

 
Αθηνά Γρηγοριάδου
Αθηνά Γρηγοριάδου
tn team Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 - 11:08

Η Αθηνά Γρηγοριάδου είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Λάρνακα και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση της διοργάνωσης της J5 κατηγορίας της ITF, που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Herodotou Tennis Academy. Στα ημιτελικά των διπλών έφτασαν οι Ανάργυρος Παναγιώτου, Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος.

Η Αθηνά Γρηγοριάδου ξεχώρισε με τις εμφανίσεις της αυτή την εβδομάδα στη Λάρνακα της Κύπρου και στα σκληρά γήπεδα της Herodotou Tennis Academy, κάνοντας μια πορεία μέχρι τα ημιτελικά της J5 διοργάνωσης της ITF.

Στην πρεμιέρα της, η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος, Νο.17 στην κατάταξη των κοριτσιών U16 στην Ελλάδα, κέρδισε τη Jeline Vandromme από τη Ρουμανία, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.674 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, με 6-4, 7-5.

Στον 2ο γύρο επιβλήθηκε της Ισραηλινής Shira Buhadana, με 6-2, 7-5, ενώ στα προημιτελικά, που έγιναν με μια μέρα καθυστέρηση λόγω των βροχοπτώσεων, κέρδισε την Ιταλίδα Virginia Proietti με 4-1, 4-0.

Στα ημιτελικά, η Αθηνά έδωσε μια μεγάλη μάχη με την Τσέχα Viktorie Hazmukova, Νο.3 στο ταμπλό, από την οποία ηττήθηκε μετά από 2 κλειστά σετ με 5-3, 4-2.

Στο τουρνουά συμμετείχε και η Καλομοίρα Ράλλη, η οποία ηττήθηκε στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από τη Γεωργιανή Ketevan Shavishvili με 6-2, 3-6, 6-3. Στα προκριματικά, στον 2ο γύρο, ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Ειρήνη Μαρία Τσακίρη και η Αριάδνη Συμέλα Κόκουλα.

Στα διπλά, η Γρηγοριάδου συνεργάστηκε με την Κύπρια Anna Asadullina, με την οποία κέρδισαν στον 1ο γύρο τις Ουκρανές Veronika Pavlenko και Sofiya Shymanska με 6-4, 3-6, 10-7. Στα προημιτελικά, Γρηγοριάδου και Asadullina ηττήθηκαν από τις κορυφαίες του ταμπλό, τις Βελγίδες Eline Bex και Jeline Vandromme, με 6-4, 6-4.

Η Ράλλη και η Τσακίρη έπαιξαν επίσης στα διπλά, όπου ηττήθηκαν από τις Ιταλίδες Gaia Mais και Virginia Proietti με 6-3, 7-5.

Στο τουρνουά των αγοριών, ο Στέφανος Πουρναρόπουλος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του μονού, μετά τις νίκες του επί του Κύπριου Στυλιανού Παπαμιχαήλ με 7-6 (5), 6-2 και επί του Βούλγαρου Dimitar Baychev με 6-3, 6-1. Στα προημιτελικά, ο Στέφανος ηττήθηκε από τον Αυστριακό Nico Hipfl, Νο.3 στο ταμπλό, με 4-1, 4-1.

Ο Άγγελος Αυγέρης κέρδισε τον Χρήστο Τιμίνη από την Κύπρο με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στη φάση των "16", όπου ηττήθηκε από τον Ρώσο Ivan Gretskiy, Νο.4 στο ταμπλό, με 7-6 (5), 6-1.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών αγωνίστηκαν και οι Ανάργυρος Παναγιώτου και Γρηγόρης Σαμαρτζίδης. Ο Παναγιώτου ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Ούγγρο Gabor Hornung, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1. Ο Σαμαρτζίδης ηττήθηκε έπειτα από πολύ κλειστό ματς με τον Κύπριο Ανδρέα Σταύρου, με 6-7 (5), 6-4, 6-3.

Στα προκριματικά αγωνίστηκαν οι Νίκος Φώτης Μακρής και Μάρκος Πρέντιτς, που έφτασαν αμφότεροι ως τον 2ο γύρο.

Στα διπλά, μέχρι τα ημιτελικά έφτασαν οι Αυγέρης, Πουρναρόπουλος και Παναγιώτου.

Ο Παναγιώτου συνεργάστηκε με τον Ρουμάνο Constantin Radu. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Πολωνούς Kacper Czyrek και Jakub Hrynkiewicz με 6-1, 6-2, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τον Ουκρανό Nikita Bilozertsev και τον Σουηδό Victor Ryden με 6-4, 7-5. Στα ημιτελικά οι Παναγιώτου και Radu ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τον Αυστριακό Nico Hipfl και τον Σλοβάκο Xavier Jakubovic, με 2-4, 4-2, 10-8.

Οι Αυγέρης και Πουρναρόπουλος απέκλεισαν τους Αυστριακούς Timothy Bezar και Gustav Dressler με 6-4, 6-1, καθώς και τους Κύπριους Στυλιανό Παπαμιχαήλ και Νικήτα Σκλεαρένκο (7-5, εγκατέλειψαν), όμως ηττήθηκαν σε ακόμα έναν κλειστό ημιτελικό από τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Ρώσο Ivan Gretskiy και τον Βέλγο Axel Huysmans, με 4-5 (4), 4-1, 10-5.

Τέλος, ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης και ο Κύπριος Ανδρέας Σταύρου απέκλεισαν στον 1ο γύρο τους Κύπριους Μάμα Νικόλαο Ζένιου και Χρήστο Ζωνιά με 7-5, 7-5, αλλά στα προημιτελικά ηττήθηκαν από τους Hipfl και Jakubovic με 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots