Κούπα στο διπλό για τον Μεσσή στη Λευκωσία

 
Κούπα στο διπλό για τον Μεσσή στη Λευκωσία
tn team Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 - 22:02

Ο Ανδρέας Μεσσής κατέκτησε τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά της J60 κατηγορίας της ITF στη Λευκωσία στο διπλό.

Στον σημερινό τελικό, ο Μεσσής και ο Ρουμάνος συμπαίκτης του Alejandro Berge Nourescu, επικράτησαν του Ρουμάνου Eduard Gabriel Coreisa και του Σέρβου Nikola Lulic με 6-3, 1-6, 10-6, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο J60 τουρνουά της ITF στα χωμάτινα γήπεδα του Nicosia Field Club στη Λευκωσία.

Σήμερα έχασαν και για πρώτη φορά σετ στην εβδομάδα Berge Nourescu και Μεσσής, που είχαν εντυπωσιακή πορεία έως τον τελικό, αποκλείοντας στον 1ο γύρο τους Κύπριους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Πυρισιή με 6-0, 6-2, στα προημιτελικά τον Σλοβένο Paolo Angeli και τον Ούγγρο Aron Janos Major με 6-3, 6-2 και στα ημιτελικά τους Νίκο Φώτη Μακρή και Άλκη Μιχαλακόπουλο με 6-2, 6-1.

Ο 16χρονος αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.1 στην Ελλάδα στα 18άρια και Νο.385 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση της ITF στα διπλά και σημαντικότερο, αφού ο 1ος ήταν στο J30 του Παραλιμνίου (με συμπαίκτη τον Στέφανο Πουρναρόπουλο) - ξανά στην Κύπρο το 2023.

Στα μονά έχει κατακτήσει 3 τίτλους, συμπεριλαμβανομένου και του J60 του Βελιγραδίου φέτος, καθώς και των J30 σε Παραλίμνι και Γκίζα το 2023.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots