1ος τίτλος σε ITF για την Παρετζόγλου

 
1ος τίτλος σε ITF για την Παρετζόγλου
tn team Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 - 15:21

Η εκπληκτική εβδομάδα της Νικολέτας Παρετζόγλου στη Σόφια της Βουλγαρίας ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη νίκη επί της Anastasia Aleksandra Nikolova στον τελικό του Diana Cup και τον πρώτο τίτλο της σε διοργάνωση της ITF.

Η Νικολέτα Παρετζόγλου κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της στο circuit της ITF στη Σόφια της Βουλγαρίας, κερδίζοντας τον τίτλο στα μονά στο Diana Cup, τουρνουά της J5 κατηγορίας της ITF.

Στον τελικό, η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία αγωνίζεται στην Ακαδημία του Tennis Square στο Μαρούσι και βρίσκεται στο Νο.3 στα 18άρια στη χώρα μας, επικράτησε στον τελικό της κορυφαίας του ταμπλό και Νο.700 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, Anastasia Aleksandra Nikolova, με 7-6 (3), 2-6, 6-2.

5 νίκες πέτυχε συνολικά την εβδομάδα στη Σόφια η Παρετζόγλου, η οποία πέρασε απευθείας με bye στον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τη Βουλγάρα Aleksandra Mateva με 6-2, 6-2. Στον 3ο γύρο επικράτησε της Ουγγαρέζας Stella Major με 7-6 (3), 0-6, 6-4.

Ακολούθησε η νίκη επί μιας άλλης Βουλγάρας, της Gabriela Miteva, στα προημιτελικά, με 6-0, 7-6 (4), ενώ στα ημιτελικά επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Ιταλίδα Lucia Tognoni με 3-6, 6-3, 6-4.

Η Νικολέτα θα επιστρέψει στην Ελλάδα και αυτή την εβδομάδα θα παίξει σε ακόμα ένα διεθνές τουρνουά, το Ioannina Cup, που θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα και ανήκει στην J4 κατηγορία της ITF.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots