Πρώτος τελικός για τον Παλιούρα

 
Δημήτρης Παλιούρας
Δημήτρης Παλιούρας
tn team Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 - 10:53

Ο Δημήτρης Παλιούρας κέρδισε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα τον Ιάπωνα Hayato Matsuoka και προκρίθηκε στον τελικό του Tirana Open U18, που θα είναι ο πρώτος της καριέρας του σε διεθνή τουρνουά της ITF.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ιάπωνα Matsuoka με 4-6, 6-3, 7-6 (5), κερδίζοντας μια πολύ μεγάλη μάχη με ανατροπή, για να μπει στον πρώτο του τελικό σε ITF διοργάνωση.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Παλιούρα στο τουρνουά των Τιράνων, που προηγουμένως στο τουρνουά είχε κερδίσει τον Αμερικανό Walker Allen με 6-2, 6-1, τον Γάλλο Tom Gonindard με 6-2, 6-1, καθώς και τον Ιταλό Jacopo Bilardo με 6-2, 6-4.

Σήμερα, ο Δημήτρης θα διεκδικήσει την 1η θέση του τουρνουά απέναντι στον Τσέχο Vit Kalina.

Ο Γιώργος Χαϊδεμένος και ο Αχιλλέας Κουσαρίδης αγωνίστηκαν επίσης στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της J5 κατηγορίας που φιλοξενείται στα Τίρανα, ενώ στα προκριματικά συμμετείχε ο Αναστάσης Μανταλενάκης.

Στα κορίτσια, η Αλεξάνδρα Μάγια και η Ιφιγένεια Κάφκα πέτυχαν από μια νίκη και έφτασαν μέχρι τη φάση των "16". Η Αλεξάνδρα κέρδισε την Σέρβα Natalija Nikolic με 6-3, 6-2 και αποκλείστηκε από τη Βουλγάρα Jana Stojanova, No.1 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1, ενώ η Ιφιγένεια απέκλεισε τη Βουλγάρα Julia Zlateva με 6-3, 4-6, 6-0, αλλά ηττήθηκε από την Ουκρανή Olga Molchanova, No.2 στο ταμπλό, με 7-5, 6-1.

Η Ελένη Λαζαρίδου και η Δέσποινα Μαστροδήμα αγωνίστηκαν επίσης στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στη 16άδα, ενώ στο ταμπλό των προκριματικών αγωνίστηκαν οι Γεωργιάνα Στράτη, Έλενα Παλιούρα και Τατιάνα Έλενα Γητοπούλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots