Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις Κωφών: 4η θέση για την Καλογεροπούλου, 1ος στο consolation o Σαμαρτζίδης

 
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις Κωφών: 4η θέση για την Καλογεροπούλου, 1ος στο consolation o Σαμαρτζίδης
tn team Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:03

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις Κωφών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα του Lyttos Beach Hotel στον Δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο Κρήτης. Δεν έλειψαν οι επιτυχίες για τους αθλητές μας, με την Βασιλική Καλογεροπούλου να αναδεικνύεται 4η στον κόσμο στο μονό γυναικών και τον Γρηγόρη Σαμαρτζίδη να καταλαμβάνει την κορυφή, στο ταμπλό 2ης ευκαιρίας των μονών ανδρών.

Η Βασιλική Καλογεροπούλου, με πάρα πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της, αγωνίστηκε από το Νο.1 του ταμπλό στο Παγκόσμιο Τένις Κωφών που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα στα χωμάτινα courts του Lyttos Beach Hotel.

Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε σήμερα για το χάλκινο μετάλλιο, αλλά τελικά κατέλαβε την 4η θέση, καθώς γνώρισε την ήττα από τη Γιαπωνέζα Riko Suzuki με 6-2, 6-0.

Προηγουμένως στο τουρνουά, η Καλογεροπούλου είχε κερδίσει τη Βρετανίδα Phoebe Suthers στον 2ο γύρο (όπου μπήκε με bye) με 6-2, 6-4, καθώς και την Πολωνή Sara Twardowska (Νο.7 ταμπλό) στα προημιτελικά με 6-3, 6-1. Στα ημιτελικά, γνώρισε την ήττα από τη Γιαπωνέζα Miyagawa Yuria με 6-1, 6-0.

Οι αθλήτριες από την Ιαπωνία μονοπώλησαν στις γυναίκες σε αυτό το Παγκόσμιο, αφού η Rina Komokata κέρδισε σήμερα την Yuria με 6-1, 6-0 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το αργυρό πήρε η Yuria και το χάλκινο η Suzuki.

Και στο διπλό ο τελικός ήταν ιαπωνική υπόθεση, με τις Komokata και Suzuki να κερδίζουν τις Sugimoto Chiaki και Yuria με 6-3, 6-3. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι Γαλλίδες Anne Cointe και Julie Sireix.

Στους άνδρες είχαμε τη συμμετοχή του Γρηγόρη Σαμαρτζίδη, που μπορεί να ηττήθηκε στον 2ο γύρο από τον Ισραηλινό Gabriel Lutsky με 7-5, 6-3 παρά την πολύ καλή του προσπάθεια, όμως στη συνέχεια κυριάρχησε στο consolation ταμπλό και πήρε την πρωτιά.

Αρχικά πήρε δυο walkover εις βάρος των Shao-Yu Tsou και Charlie John Denton, για να κερδίσει στη συνέχεια για τα προημιτελικά τον Hendri Eko Harijanto με 9-0. Στα ημιτελικά κέρδισε και τον Kaneko Aoto από την Ιαπωνία με 9-0, ενώ στον σημερινό τελικό επικράτησε του Αμερικανού Alfredo Luis Galvez με 9-5 έπειτα από σπουδαία ανατροπή από το 0-5!

Το χρυσό μετάλλιο στο μονό ανδρών κατέκτησε ο Κορεάτης Duckhee Lee, ένας εξαιρετικός παίκτης που έχει περάσει και από τα κορυφαία τουρνουά του πλανήτη, φτάνοντας μέχρι το Νο.130 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Στον τελικό κέρδισε τον Τσέχο Jaroslav Smedek με 6-2, 6-2, ενώ το χάλκινο πήρε ο Σλοβένος Marino Kegl.

Στο διπλό των ανδρών, οι Γερμανοί Urs Ferdinand Breitenberger και Cedric Kaufmann νίκησαν στον τελικό τους Γάλλους Mikael Alix Laurent και Vincent Novelli με 3-6, 6-2, 6-2, με τους Γάλλους Dominique Frederi Grave και Maxime Sanchez να παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις Κωφών, έλαβαν μέρος σχεδόν 100 αθλητές από 25 διαφορετικές χώρες. Εκτός από την Καλογεροπούλου και τον Σαμαρτζίδη, για την Ελλάδα συμμετείχαν ακόμα οι νεότεροι Άννα Κασούμη (17 ετών), Λάζαρος Σκάρπος (13 ετών) και Άρτεμις Ρούτση (13 ετών).

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα σε όλα τα ταμπλό της διοργάνωσης εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots