Εκτός συνέχειας στη Λάρνακα Ματούλα και Παύλου

 
Η Μάρθα Ματούλα
Η Μάρθα Ματούλα
tn team Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 - 21:35

Η Δήμητρα Παύλου και η Μάρθα Ματούλα έμειναν εκτός 16άδας στο δυνατό 35άρι τουρνουά της Λάρνακας, αλλά αμφότερες έχουν ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό.

Η Παύλου ηττήθηκε από την προερχόμενη από τα προκριματκά, την Ιταλίδα Deborah Chiesa, με 6-0, 2-6, 6-3.

Πολύ δύσκολη αποστολή είχε η Ματούλα, η οποία αντιμετώπισε τη Γαλλίδα Kristina Mladenovic, άλλοτε και Νο.10 του κόσμου! Μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά μάχης και ένα πολύ κλειστό 2ο σετ, η Mladenovic πήρε τη νίκη με 6-1, 7-5.

Στο W35 τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF αγωνίστηκαν και οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Μιχαέλα Λάκη και Έλενα Χριστοφή.

Η Παπαμιχαήλ ηττήθηκε χθες στον 1ο γύρο, παρά την πολύ καλή προσπάθεια ενάντια στη Γερμανίδα Noma Noha Akugue, No.1 στο ταμπλό και No.181 στον κόσμο, με 7-5, 3-6, 6-1.

Η Λάκη έπαιξε στο ταμπλό των προκριματικών, όπου κέρδισε τη Γερμανίδα Laura Boehner με 6-1, 6-2, αλλά ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο από την Ουκρανή Anastasiya Soboleva με 5-7, 7-6 (2), 10-5.

Στα προκριματικά συμμετείχε και η Χριστοφή, η οποία έκανε καλό παιχνίδι κόντρα στην Κροάτισσα Tara Wurth, Νο.10 στο ταμπλό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 7-5, 3-6, 10-4.

Για το διπλό Λάκη και Παύλου έπαιξαν χθες. Η πρώτη πέρασε στα προημιτελικά, αφού με την Ολλανδέζα παρτενέρ της, Anouk Koevermans, κέρδισαν τις Sebastianna Scilipoti και Celine Simunyu με 6-1, 6-3. Η Παύλου και η Κύπρια Μαρία Σιοπαχά, ηττήθηκαν από τις Ιταλίδες Deborah Chiesa και Martina Colmegna, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1.

Αύριο, Koevermans και Λάκη θα αντιμετωπίσουν τις Tena Lukas και Mladenovic, Νο.3 στο ταμπλό, για μια θέση στα ημιτελικά.

Για τον 1ο γύρο θα παίξουν οι Χριστοφή και Ματούλα, που θα αντιμετωπίσουν τις Ισπανίδες Irene Burillo Escorihuela και Andrea Lazaro Garcia, καθώς και η Παπαμιχαήλ, που μοιράζεται το Νο.1 του ταμπλό με την Πορτογαλίδα Matilde Jorge και θα αντιμετωπίσουν τις Ρουμάνες Miriam Bianca Bulgaru και Cristina-Andreea Mitu.

Στις εγκαταστάσεις και τα χωμάτινα γήπεδα του ξενοδοχείου Robinson, στην Αλαμινό της Λάρνακας, εκτός από το 35άρι στις γυναίκες διεξάγεται και ένα 15άρι τουρνουά στους άνδρες, όπου συμμετείχαν επίσης αρκετοί Έλληνες παίκτες.

Ο Δημήτρης Αζωίδης έδωσε σήμερα ένα πολύ δυνατό ματς για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό με τον Ισραηλινό Yshai Oliel, Νο.1 στο ταμπλό, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-1, 6-3.

Στο διπλό, μαζί με τον Κύπριο Μέλιο Ευσταθίου, κέρδισαν τους Ρουμάνους Andrei Cuceu και Alexandru Cristian Dumitru με 6-4, 6-3 και μπήκαν στα προημιτελικά, όπου αύριο θα αντιμετωπίσουν τον ελληνικής καταγωγής Νοτιαφρικανό Βασίλη Καρίπη και τον Γερμανό Lucas Gerch, Νο.3 στο ταμπλό.

Στα προκριματικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων, ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης ηττήθηκε από τον Ιταλό Giuseppe Corsaro με 7-5, 6-1, ο Χρήστος Αντωνόπουλος από τον Κύπριο Nicholas Campbell με 6-1, 6-3 και ο Χρήστος Σιδηρόπουλος από τον Ιταλό Felipe Virgili Berini με 6-0, 6-0.

Από τους Κύπριους αθλητές που συμμετέχουν στο τουρνουά της Αλαμινού, ο Στυλιανός Χριστοδούλου, που επικράτησε σήμερα του Σέργη Κυρατζή με 6-4, 3-6, 7-6 (6) έπειτα από συναρπαστικό ματς, θα παίξει αύριο για τον 2ο γύρο με τον Γάλλο Lilian Marmousez, Νο.5 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots