Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της GPTCA Level C (pics-vid)

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της GPTCA Level C (pics-vid)
tn team Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 - 9:58

Στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Παλαίου Φαλήρου έλαβε χώρα το τριήμερο 10-12 Ιουνίου, το σεμινάριο κατάρτισης προπονητών της GPTCA Level C Basic Instructor Course, από τον Πρόεδρο της GPTCA στην Ελλάδα, Χάρη Κρυσταλόγιαννη, με τη συμμετοχή των Alberto Castellani, Toni Nadal, Απόστολου Τσιτσιπά, Χρήστου Φιωτάκη, Δημήτρη Κατσάνου και Δώρας Πατσουράκου.

Κεντρικός ομιλητής στο σεμινάριο ήταν ο Mental Coach Alberto Castellani, ο οποίος πραγματοποίησε θεωρητικά μαθήματα στο κομμάτι της προπονητικής, ενώ μέσα στο court δίδαξε στους συμμετέχοντες την επικοινωνία, τη συνεργασία και την επαφή που πρέπει να έχει ένας προπονητής με τον αθλητή του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι και στη βελτίωση των πνευματικών δεξιοτήτων.

Ο προπονητής φυσικής κατάστασης του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστος Φιωτάκης, έδωσε επίσης το παρών, αναλύοντας τεχνικές εκγύμνασης και δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ αθλητή και γυμναστή.

Μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας, ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε στους συμμετέχοντες για τις διαφορές που οφείλουν να υπάρχουν ανάμεσα στη σχέση προπονητή-αθλητή και πατέρα με γιου.

Τέλος, ο Toni Nadal εκμυστηρεύθηκε πληροφορίες από την προπονητική του θητεία με τον Rafael Nadal και την σημαντικότητα του κινήτρου στον αθλητή.

Ο Δημήτρης Κατσάνος πραγματοποίησε τόσο θεωρητικά, αλλά και πρακτικά μαθήματα εντός court. Αναφέρθηκε στο κομμάτι της ψυχοσύνθεσης, αλλά και στο απαραίτητο mind game που πρέπει να έχει ένας αθλητής στο παιχνίδι του.

Τέλος, η επιδιαιτήτρια Δώρα Πατσουράκου εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες στους κανονισμούς της ITF.

Περνώντας τις απαραίτητες εξετάσεις, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν το δίπλωμά τους, επιπέδου C, που είναι αναγνωρισμένο από την ATP.

Το σεμινάριο κατάρτισης προπονητών ανανεώνει το ραντεβού του για του χρόνου, με ακόμα περισσότερους επίδοξους προπονητές στο πλευρό της GPTCA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots