Τσιτσιπάς: "Νιώθω καλύτερα σε σχέση με τη Μελβούρνη"

 
Τσιτσιπάς: "Νιώθω καλύτερα σε σχέση με τη Μελβούρνη"
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 - 18:28

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε μετά την καλή εμφάνιση στο court πως νιώθει καλύτερα το τένις του σε σχέση με τη Μελβούρνη, ενώ μίλησε ακόμα για το πάθος που έβγαλε στο court και τη βοήθεια του κόσμου από την κερκίδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιτσιπά στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πως είναι πάντα διαφορετικό όταν παίζει για μια ομάδα: "Ξέρω σε αυτά τα παιχνίδια ότι παίζω για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου. Αυτό είναι ένα κίνητρο γιατι παίζω και για τα νέα παιδιά στην ομάδα μου. Το να παίζω για τα νέα παιδιά που με βλέπουν από την τηλεόραση, κάνει ένα μέρος μου να θέλω να παίξω και γι' αυτούς. Είναι μεγάλη τιμή για μένα."

Για το πάθος που έβγαλε από την ατμόσφαιρα στις κερκίδες: "Παθιάστηκα στα break point του αντιπάλου. Ο κόσμος πάντα βοηθάει στα εντός έδρας παιχνίδια. Είναι ένα πλεονέκτημα σε όλα τα αθλήματα και στο Davis Cup. Σαν ομάδα ήμασταν πιο δεμένοι στα εκτός έδρας παιχνίδια και όχι τόσο δεμένοι στα εντός. Αυτό το δουλέψαμε και έχουμε καλό κλίμα."

Για το άσχημο πάτημα που έκανε στο 2o game και τη μικρή ενόχληση που φάνηκε να αντιμετωπίζει προσωρινά στο αριστερό του πόδι: "Χτύπησα όντως στο break point στο πρώτο σετ που στραβοπάτησα κι ένιωσα λίγο πόνο, αλλά τίποτε παραπάνω. Εχει ξαναγίνει, δεν είναι κάτι."

Για το που νιώθει το παιχνίδι του: "Νιώθω καλύτερα σε σχέση με την Μελβούρνη. Είχα κάποια εύκολα game. Περίμενα πιο αργές συνθήκες, αλλά ο αντίπαλος σέρβιρε άψογα σε κάποιες γραμμές. Μέχρι το break όπου εκεί ησύχασα.

Είχα ένα κακό game στο forehand, αλλά το θέμα δεν είναι τεχνική ή το τένις, αλλά η μέση μου που πονούσε πολύ το τελευταίο διάστημα. Γι' αυτό κι έκανα ορισμένες αλλαγές στο παιχνίδι μου που με βοήθησαν στο να υποχωρήσει ο πόνος και πλέον είμαι σωματικά και ψυχολογικά καλύτερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots