Σταματιάδης: "Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού τένις" (vid)

 
Σταματιάδης: "Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού τένις" (vid)
tn team Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 - 6:12

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, κ. Δημήτρης Σταματιάδης, μίλησε για τη σπουδαιότητα των αγώνων Davis Cup της Ελλάδας με τη Σλοβακία στο Καλλιμάρμαρο κάνοντας λόγο για την κορυφαία στιγμή του ελληνικού τένις, στάθηκε στο ότι θα είναι μια δύσκολη συνάντηση, αλλά και στη συμβολή του κόσμου που θα είναι πολύ σημαντική.

"Σίγουρα πρόκειται για την κορυφαία στιγμή του ελληνικού τένις και μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή γενικά για τον ελληνικό αθλητισμό. Αυτή η διοργάνωση ξεπερνάει το όριο του τένις, αγκαλιάζει όλο το φίλαθλο κοινό, όλη την ελληνική κοινωνία. Συνδυάζεται ο πολιτισμός με τον αθλητισμό και με το άθλημά μας", είπε ο κ. Σταματιάδης στην εκπομπή "Ο Κόσμος των Σπορ" της ΕΡΤ.

Και συνέχισε: "Βέβαια, γίνεται σε μια άσχημη συγκυρία για την πατρίδα μας και με αυτή την ευκαιρία θέλω να εκφράσω εκ μέρους όλης της οικογένειας του ελληνικού τένις τη συμπαράστασή μας στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Εμείς είμαστε έτοιμοι για να χαρούμε μια υπέροχη στιγμή στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, που για πρώτη φορά στην ιστορία του υποδέχεται αγώνες τένις. Ακούσαμε όλα τα παιδιά που θα είναι στην Εθνική ομάδα πόσο πολύ το περιμένουν και πόσο έχουν συναίσθηση της σπουδαιότητας αυτής της αναμέτρησης."

Για την πολύ σημαντική παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά σε κάθε ραντεβού της Εθνικής, αλλά και τη δυσκολία του tie, ο κ. Σταματιάδης είπε: "Ο Στέφανος είναι πάντα κοντά στην Εθνική μας. Η Εθνική έχει κάνει καλή προετοιμασία, είναι πανέτοιμη, αλλά κανένας δεν πρέπει να πιστεύει ότι είναι μια εύκολη συνάντηση. Η Σλοβακία είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, με μια μεγάλη πορεία στο Davis Cup. Θέλει πάρα πολύ προσοχή, μεγάλη προσπάθεια από τους αθλητές μας και φυσικά τη συμμετοχή των χιλιάδων φιλάθλων, που είμαι σίγουρος ότι θα γεμίσουν αύριο το Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι μια μοναδική στιγμή να είναι κάποιος εκεί. Δεν είναι απλά να παρακολουθήσει τη συνάντηση της Εθνικής. Όταν κάτι συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, όσοι βρεθούνε στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα έχουν να το λένε και αργότερα ότι ήταν σ' αυτή τη συνάντηση."
Θυμίζουμε πως οι αγώνες του tie ξεκινούν σήμερα (Σάββατο 16/09) στις 11:00 το πρωί, με τον Αλέξανδρο Σκορίλα να αντιμετωπίζει τον Alex Molcan στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Lukas Klein.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots