Εντυπωσιάζει το Παναθηναϊκό Στάδιο με το γήπεδο τένις στην καρδιά του

 
Εντυπωσιάζει το Παναθηναϊκό Στάδιο με το γήπεδο τένις στην καρδιά του
tn team Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:08

Όλα είναι έτοιμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο προκειμένου να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνες τένις. Το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Ελλάδας με τον Στέφανο Τσιτσιπά στη σύνθεσή της, θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία για το World Group I του Davis Cup.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού Σταδίου με το γήπεδο τένις στην «καρδιά» του εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται με τη διοργάνωση. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο captain της Εθνικής Σλοβακίας, Tibor Toth κατά τη διάρκειας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον captain της Εθνικής Ελλάδας, Απόστολο Τσιτσιπά που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα με τις Δάδες: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα παίξουμε σε αυτό το απίστευτο στάδιο. Δεν έχω ξαναδεί κάτι σαν αυτό. Είναι κάτι ξεχωριστό και ανυπομονούμε για τους αγώνες. Το πλεονέκτημα το έχει η Ελλάδα, ξέρουμε πόση δυνατή είναι η ομάδα. Ο Στέφανος είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα παλέψουμε».

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τσιτσιπάς τόνισε: «Έχουμε την υποχρέωση να διεξάγουμε κανονικά τη διοργάνωση στην Ελλάδα εναντίον της Σλοβακίας, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Η σκέψη μας είναι εκεί, νιώθουμε συμπόνια γι’ αυτούς τους ανθρώπους, και όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουν να αγωνιστούν στη συνάντηση με τη Σλοβακία, όσο πιο ταπεινά. Θέλω επίσης να πω και για τη Σλοβακία δύο λόγια, καλωσορίζοντας μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουν ίσως τη πιο δεμένη και σταθερή ομάδα στις διοργανώσεις του Davis Cup, με παίκτες υψηλού επιπέδου».

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Σπύρος Ζαννιάς ο οποίος υπογράμμισε: «Είμαστε με διπλά συναισθήματα. Ο λόγος είναι οι καταστροφές που έγιναν πρόσφατα στην πατρίδα μας και που στοίχισαν τη ζωή σε συμπολίτες μας, αλλά και χάθηκαν περιουσίες σημαντικές σε μια πολύ νευραλγική περιοχή της χώρας, από όπου κατάγεται και ο Απόστολος Τσιτσιπάς. Δεν μπορούμε να χαρούμε όσο θέλαμε αυτή τη διοργάνωση και από το βήμα αυτό θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις οικογένειες όλων των πληγέντων, των θυμάτων και τα θερμά συλλυπητήρια της ΕΦΟΑ».

Την Παρασκευή στις 11.00 θα διενεργηθεί η κλήρωση των αγώνων και θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ελλάδας και της Σλοβακίας.

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας αποτελείται από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Αλέξανδρο Σκορίλα, Μιχάλη Περβολαράκη, Αριστοτέλη Θάνο και Πέτρο Τσιτσιπά.

Η συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβακία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Η ΕΦΟΑ καλεί την οικογένεια του ελληνικού τένις να είναι παρούσα για να ενισχύσει την Εθνικής ομάδα στους αγώνες με αντίπαλο τη Σλοβακία.

Τα ημερήσια εισιτήρια ορίστηκαν σε 10, 20 και 100 ευρώ, διαχωρισμένα σε τρεις ζώνες. Η πώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται από την VIVA.

Το πρόγραμμα των αγώνων και τις δύο ημέρες αρχίζει στις 11.00.

Η Εθνική μας ομάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΑ ευχαριστούν την ITF και όλους όσοι υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Η ΕΦΟΑ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους Χορηγούς του DAVIS CUP 2023, που είναι οι: VW (Εθνικός Χορηγός), FILA (Επίσημος Υποστηρικτής Ρουχισμού Εθνικής), Babolat (Επίσημη Μπάλα διοργάνωσης), HOWDEN, Dimello, LΥΤΤΟS Beach Hotel, & NANA Golden Beach Hotel.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots