Davis Cup: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους αγώνες της Ελλάδας με τη Ρουμανία

 
Davis Cup: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους αγώνες της Ελλάδας με τη Ρουμανία
© tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 - 21:18

Η Ελλάδα υποδέχεται τη Ρουμανία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων αυτό το Σαββατοκύριακο με φόντο μια θέση στο World Group I του Davis Cup. Πού και πότε θα δείτε τα ματς, αναλυτικά το φορμάτ των αγώνων, αλλά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα κρίσιμη μάχη της Εθνικής μας.


ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες της Ελλάδας με τη Ρουμανία θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, το γήπεδο της μπασκετικής ομάδας της ΑΕΚ, με χωρητικότητα που ξεπερνά τους 8.000 θεατές. Ο αγωνιστικός χώρος έχει ήδη διαμορφωθεί (επιφάνεια τύπου Hard - Laykold M3), με τους παίκτες να έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη να προπονούνται εκεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Το Σάββατο (03/02) οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16:00 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή (04/02) στις 12:00 το μεσημέρι. Όλα τα ματς θα μεταδοθούν από το COSMOTE TV.

Το Σάββατο θα γίνουν δυο αγώνες μονού, την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με το διπλό και θα ακολουθήσουν άλλο ένα ή άλλα δυο μονά (αναλόγως με το αποτέλεσμα, αφού η νικήτρια ομάδα χρειάζεται 3 νίκες).

Η κλήρωση για το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 15:30 το μεσημέρι.

ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ

Η Ελλάδα αποτελείται από τους Στέφανο Τσιτσιπά (Νο.10), Πέτρο Τσιτσιπά (Νο.107 διπλά), Αλέξανδρο Σκορίλα (Νο.755), Γιάννη Ξυλά (Νο.1286), Αριστοτέλη Θάνο (Νο.1433) και Μιχάλη Περβολαράκη (Νο.1681). Αρχηγός αποστολής είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς και captain ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Η Ρουμανία ταξίδεψε στη χώρα μας με τους Nicholas David Ionel (No.265), Marius Copil (No.283), Cezar Cretu (No.359), Luca Preda (No.1099) και Victor Vlad Cornea (No.68 διπλά). Team captain είναι ο Gabriel Trifu.

ΦΟΡΜΑΤ / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Όλες οι αναμετρήσεις είναι best-of-three (στα 2 κερδισμένα σετ), με tie-break στο τέλος των σετ και ad-scoring, δηλαδή με advantage μετά το 40-40 στα games.

Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες.

Η ομάδα που θα κερδίσει το tie θα αγωνιστεί στο World Group I τον Σεπτέμβριο, όπου θα μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup, στο γκρουπ δηλαδή των ομάδων που διεκδικούν τον παγκόσμιο τίτλο. Η ομάδα που θα ηττηθεί, θα υποβιβαστεί στο World Group II.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια είναι ημερήσια και ξεκινούν από τα 10 ευρώ. Συγκεκριμένα, διαχωρίζονται σε τέσσερις ζώνες: 10 ευρώ, 15 ευρώ, 30 ευρώ και 50 ευρώ.

Η πώλησή τους γίνεται μέσω του more.com.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots