Για πρώτη φορά πρωταθλήτριες!

 
Για πρώτη φορά πρωταθλήτριες!
tennisnews team Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 - 18:03

Η Ιωάννα Μαρκεσίνη βοήθησε το East Tennessee State University να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο SoCon Championship. Η ομάδα της Ελληνίδας τενίστριας πέτυχε τρεις νίκες - χωρίς να απωλέσει κανέναν πόντο - πραγματοποιώντας το ιδανικότερο δυνατό κλείσιμο στη σεζόν.

Η Μαρκεσίνη είχε μια εντυπωσιακή σεζόν - τη δεύτερή της στην ομάδα - στο East Tennessee State University. Η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια είχε ρεκόρ 15-2 στους μονούς αγώνες που έδωσε στην κανονική διάρκεια της σεζόν και είχε ακόμη 3 πολύ καλές μέρες στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, βοηθώντας το ETSU να κερδίσει τον τίτλο στη Νότια Περιφέρεια (South Conference) των ΗΠΑ.

Στον τελευταίο αγώνα της ομάδας της, την Κυριακή, η Μαρκεσίνη είχε συμμετοχή στους 2 από τους 4 πόντους της. Στα μονά κέρδισε την Savannah Wood με 6-3, 6-3, ενώ στα διπλά συνεργάστηκε με την Marina Espana και πήραν το σετ που έδωσαν με τις Ellie Gerlach και Annika Hepp με 6-3. Το ETSU κέρδισε το Samford με 4-0.

Ούτε στους δυο προηγούμενους αγώνες απώλεσε πόντο το ETSU. Την Παρασκευή κέρδισε το Mercer με 4-0 και το Σάββατο κέρδισε το Chattanooga με 4-0. Στο πρώτο παιχνίδι, η Μαρκεσίνη κέρδιζε την Grace Korta με 6-4, 3-1 και στο δεύτερο κέρδιζε την Samantha Caswell με 6-4, 3-2. Πιθανότατα θα έφτανε σε δύο ακόμη επιτυχίες, ωστόσο και οι δυο αυτοί αγώνες της διακόπηκαν καθώς ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι, αφού το ETSU είχε σφραγίσει ήδη τους 4 πόντους της νίκης.

"Eίναι μια μεγάλη νίκη για να σφραγιστεί ο πρώτος μας SoCon τίτλος. Το Samford μας έκανε να δουλέψουμε πολύ σκληρά και χρειάστηκε να παίξουμε τένις υψηλού επιπέδου. Είχαμε μια ομαδική προσπάθεια σε όλο το τουρνουά. Γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να αποδείξουμε κάποια πράγματα και αυτό μας έδωσε μεγάλο κίνητρο", δήλωσε την Κυριακή ο προπονητής του ETSU, Travis Sandlant.

Το East Tennessee State University ολοκλήρωσε τη σεζόν του με 22 νίκες σε 23 αγώνες, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για τη Νότια Περιφέρεια του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Μαρκεσίνη πέτυχε 16 νίκες στα μονά, προσφέροντας πολύ σημαντική βοήθεια στην ομάδα της, στη δεύτερη σεζόν που βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του East Tennessee State. Πολυτιμότερη παίκτρια του τριημέρου του SoCon Championship αναδείχθηκε η συμπαίκτρια της Ιωάννας, Lyn Yee Choo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots