Δυο Ελληνίδες στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας

 
Δυο Ελληνίδες στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας
Δυο Ελληνίδες στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας
tennisnews team Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 - 14:52

Σε μερικές μέρες, θα διεξαχθεί το NCAA Division I Women's Tennis Championships, στο οποίο θα αγωνιστούν οι καλύτερες τενίστριες που συμμετέχουν στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα και στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάμεσα στις παίκτριες που θα βρίσκονται στο σπουδαίο τουρνουά, είναι και δυο Ελληνίδες, οι Ιωάννα Μαρκεσίνη και Ελένη Χριστοφή!

Το NCAA Division I Women's Tennis Championships, θα γίνει την περίοδο 24-29 Μαΐου, στο Dan Magill Tennis Complex, στο Athens της Georgia. Θα συμμετέχουν οι καλύτερες παίκτριες που αγωνίζονται στην Division I του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, επομένως και οι καλύτερες που συμμετέχουν γενικά στα πανεπιστημιακά προγράμματα της χώρας.

Η Ιωάννα Μαρκεσίνη, ήταν ανάμεσα στις 12 παίκτριες που πήραν αυτόματη πρόκριση για το τουρνουά, στο οποίο συνολικά θα συμμετέχουν 64 παίκτριες στο μονό. Η 21χρονη Ελληνίδα, η οποία αγωνίζεται για το East Tennessee State University, θα εκπροσωπήσει την Southern Conference.

H Μαρκεσίνη είναι η κορυφαία παίκτρια βαθμολογικά από την περιφέρειά της και γι' αυτό εξασφάλισε την αυτόματη είσοδο στο πολύ δυνατό τουρνουά.

Στο τουρνουά θα αγωνιστεί και η Ελένη Χριστοφή, η οποία διανύει μόλις την πρώτη της χρονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ήδη ξεχωρίσει. Η 18χρονη Ελληνίδα αγωνίζεται για το πανεπιστήμιο της Georgia και κατά κάποιον τρόπο θα βρίσκεται στην έδρα της.

Πήρε πανάξια την πρόκριση, καθώς βρίσκεται στο Νο. 19 της εθνικής κατάταξης των ΗΠΑ (ΙΤΑ) και είναι η 5η καλύτερη πρωτοετής, βάσει αυτής της κατάταξης. Ολοκλήρωσε την πρώτη της χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στα μονά, 28 νικών και μόλις 5 ηττών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots