WTA
H Navarro απέκλεισε την Sabalenka! (vids)

 
Emma Navarro
Emma Navarro © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 - 22:19

H Emma Navarro έβγαλε εκτός Indian Wells την Aryna Sabalenka και περιμένει τη Μαρία Σάκκαρη ή την Diane Parry στα προημιτελικά!

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Emma Navarro, η οποία επιβλήθηκε της Aryna Sabalenka με 6-3, 3-6, 6-2 στον 4ο γύρο του BNP Paribas Open και προκρίθηκε στην καλύτερη 8άδα του Indian Wells.

Η 22χρονη Αμερικανίδα κάνει μια εντυπωσιακή χρονιά και τα πράγματα πηγαίνουν όλο και καλύτερα για εκείνη. Η νίκη κόντρα στην Sabalenka ήταν μόλις η 2η απέναντι σε Top 10 παίκτρια, με την πρώτη να είναι κόντρα στη Μαρία Σάκκαρη πριν μερικούς μήνες στο Σαν Ντιέγκο. Επίσης ήταν η πιο μεγάλη νίκη της, πρώτη απέναντι σε Top 5 παίκτρια.

Είναι πιθανό να παίξει με τη Σάκκαρη και στο τουρνουά του Indian Wells, αφού η Ελληνίδα έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα που θα γίνει αργότερα σήμερα, με την Diane Parry.

Η Navarro είχε εκπληκτική αντίδραση μετά την απώλεια του 2ου σετ στην αναμέτρησή της με την Sabalenka, καθώς άνοιξε με break το 3ο σετ για το 2-0. Έμεινε δυνατή όταν έχασε το σερβίς της στο 3ο game (2-1), ανακτώντας άμεσα τον έλεγχο με νέο break για το 3-1.

Αφού έσβησε break point η νεαρή Αμερικανίδα κράτησε το σερβίς της για το 4-1, στο 7ο game επέστρεψε από το 0-30 για να κρατήσει ξανά το σερβίς της για το 5-2 και τελικά έκλεισε το ματς με νέο break για το 6-2 στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά παιχνιδιού.

Για 1η φορά προκρίθηκε σε έναν τόσο μεγάλο προημιτελικό η Navarro, η οποία βρίσκεται στο Νο.23 του κόσμου και μπορεί να ανεβεί στο Top 20 για πρώτη φορά, ακόμα και αν δεν πετύχει άλλη νίκη στην έρημο, αρκεί να μην πάει τελικό κάποια εκ των Marta Kostyuk και Elise Mertens. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots