WTA
Έσωσε 4 m.p. η Dolehide! (vids)

 
Έσωσε 4 m.p. η Dolehide! (vids)
© Guadalajara Open Akron
tn team Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:15

H Caroline Dolehide έσβησε 4 match points απέναντι στη Martina Trevisan και προκρίθηκε στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας της!

Η Dolehide συνεχίζει το φανταστικό τουρνουά της στη Γουαδαλαχάρα και κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Trevisan με 3-6, 7-6 (9), 6-3, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα.

Η 25χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε πίσω με 3-6, 1-4 στα μέσα του 2ου σετ, καταφέρνοντας να κάνει το πρώτο της comeback, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Λίγο αργότερα ήρθε αντιμέτωπη με τριπλό match point στο σερβίς της, στο 5-6, 0-40.

Για μια ακόμα φορά ανταπεξήλθε και με 5 κερδισμένους πόντους στη σειρά έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 6-3, με 7-6 και με 8-7, έχασε όμως και τα 5 set point της, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη και με 4ο match point της Ιταλίδας, στο 8-9. Το έσβησε και αυτό, για να αξιοποιήσει τελικά το 6ο της set point και να κερδίσει το συναρπαστικό tie-break με 11-9.

Το tie-break άλλαξε όλο το ματς και στο 3ο σετ η Dolehide πήρε από νωρίς τα σκήπτρα, αφού προηγήθηκε με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω της. Δεν σταμάτησε πάντως να παλεύει η Trevisan, η οποία έσβησε 5 match points με τη σειρά της στο 9ο game, η Αμερικανίδα όμως είχε και 6ο, για να διαμορφώσει το τελικό 6-3 σε 2 ώρες και 47 λεπτά αγώνα.

Για 1η φορά στην καριέρα της θα παίξει σε έναν ημιτελικό WTA 1000 διοργάνωσης η Dolehide, η οποία εξασφάλισε και μια τεράστια άνοδο στην κατάταξη. Με προηγούμενο career high το Νο.99 και τωρινή θέση το Νο.111, η Αμερικανίδα όχι απλά θα μπει στο Top 100, αλλά θα είναι και κοντά στο Νο.60, ακόμα και αν δεν πετύχει άλλη νίκη στη Γουαδαλαχάρα.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την επίσης Αμερικανίδα, Sofia Kenin, που με τη σειρά της απέκλεισε τη Leylah Fernandez με 6-4, 6-7 (6), 6-1.

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Caroline Garcia με τη Μαρία Σάκκαρη, με την Ελληνίδα να επικρατεί άνετα της Emiliana Arango με 6-3, 6-4 και να συνεχίζει χωρίς χαμένο σετ στη διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots