WTA
Πιο κοντά στο WTA Finals Garcia και Kasatkina (vid)

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Guadalajara Akron Open
tn team Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 9:21

H Caroline Garcia και η Daria Kasatkina κέρδισαν αμφότερες τις πρεμιέρες τους στη Γουαδαλαχάρα και μπήκαν στη φάση των "16" του Guadalajara Akron Open, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο την πρόκριση στο WTA Finals.

Η Garcia χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά στον πρώτο της αγώνα στη Γουαδαλαχάρα, αλλά πήρε τη νίκη μετά από 2,5 ώρες απέναντι στην qualifier Rebecca Marino με 6-7 (2), 6-3, 7-6 (5), για να προκριθεί στις "16" του Guadalajara Akron Open.

Η 29χρονη Γαλλίδα τενίστρια, η οποία βρήκε το καλύτερό της τένις και επέστρεψε στο Top 10 τους τελευταίους μήνες από τα αμερικάνικα τουρνουά, κινδύνεψε στο 3ο σετ από την Καναδή, αφού απώλεσε προβάδισμα με 4-2 και βρέθηκε πίσω με 4-5 και με 5-6.

Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά, βρέθηκε πίσω με 5-6, 0-30 και ήταν 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό. Κατάφερε όμως να κερδίσει 7 πόντους στη σειρά, για να ισοφαρίσει σε 6-6 και να προηγηθεί με 3-0 στο tie-break. Η Marino επέστρεψε στο tie-break και προηγήθηκε και εκεί με 5-4, αλλά η Γαλλίδα για μια ακόμα φορά στο κρισιμότερο σημείο ανέβασε το επίπεδό της, για να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους και να πάρει τη νίκη.

Με τη νίκη της η Garcia πλησιάζει πάρα πολύ στην επιστροφή της στο WTA Finals, όπου είχε παίξει για πρώτη και μοναδική φορά το 2017, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Εκτός απροόπτου θα πάρει και μαθηματικά την πρόκριση αν μπει στα προημιτελικά της Γουαδαλαχάρα, κάτι που για να καταφέρει θα πρέπει να κερδίσει μια από τις Belinda Bencic και Sloane Stephens.

Κοντά στην πρόκριση στο WTA Finals είναι και η Daria Kasatkina, που έκανε μια πολύ καλή πρεμιέρα στη Γουαδαλαχάρα και κέρδισε νωρίτερα τη Lin Zhu με 6-1, 6-2, σε 76 μόλις λεπτά.

Η Kasatkina είναι στην 7η θέση του Race αλλά έχει μια καλή διαφορά από τη Σάκκαρη, που πέρασε 8η μετά τη νίκη της. Έχει δυνατότητες να προκριθεί ακόμα και αν δεν κάνει άλλη νίκη στο Μεξικό η Ρωσίδα τενίστρια, η οποία θα εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο αν μπει στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Elise Mertens και Anna Kalinskaya.

Τέλος, στον 3ο γύρο προκρίθηκε και η Bianca Andreescu, που μετά την απώλεια του 1ου σετ έπαιξε εκπληκτικό τένις και έχασε μόνο 2 games, για να κερδίσει την Petra Kvitova με 3-6, 6-2, 6-0. Θα περιμένει την αναμέτρηση της Jessica Pegula, Nο.3 στο ταμπλό, με την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Elena Rybakina, για να μάθει την επόμενη αντίπαλή της η Καναδή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots