WTA
Η Garcia έβγαλε εκτός την Gauff (vids)

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 - 23:40

Μια σπουδαία πρόκριση για τα προημιτελικά του Miami Open πανηγύρισε η Caroline Garcia, βγάζοντας εκτός ταμπλό την πρωταθλήτρια του US Open, Coco Gauff. Στα προημιτελικά συνεχίζει και η Victoria Azarenka.

H Garcia έβγαλε εκτός το Νο.3 του ταμπλό, την Gauff, κερδίζοντάς την με 6-3, 1-6, 6-2.

Έκανε πολύ καλή δουλειά στο να μην χάσει την ψυχραιμία της και να παίξει καλό τένις στο 3ο σετ η Garcia, μετά από μια πανωλεθρία στο 2ο σετ, στο οποίο η Gauff έχασε μόλις 3 πόντους στα πρώτα 5 games, για να φτάσει στο 5-0.

Είχε μάλιστα set point για το 6-0 η Αμερικανίδα, η οποία τελικά έκλεισε το σετ στο 7ο game με love service game. Το ματς φαινόταν να έχει πάρει τον δρόμο του, με την Gauff να έχει διπλό break point στο 1ο game του 3ου σετ (15-40).

Αυτό το game ήταν το turning point, αλλάζοντας και πάλι το momentum, αφού η Garcia κατόρθωσε να κρατήσει το σερβίς της, σώζοντας 4 break points συνολικά. Αμέσως μετά η Γαλλίδα εκμεταλλεύτηκε το άτσαλο service game της Gauff και έκανε το break για το 2-0 και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, επιστρέφοντας από το 0-30 στο 3ο game για να κάνει και το 3-0.

Μετά απ' αυτά τα 3 πρώτα games δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά η Garcia, η οποία σέρβιρε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του break χωρίς πρόβλημα, αλλά έκανε κι άλλο break στο 8ο game, για να κλειδώσει τη νίκη με 6-2 στο 3ο σετ.

Θα είναι ο πρώτος προημιτελικός για την Garcia στο Μαϊάμι και ο 12ος συνολικά στην καριέρα της σε WTA 1000 τουρνουά. Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Danielle Collins, που κέρδισε τη Sorana Cirstea με 6-3, 6-2.

Στο μεταξύ, στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Victoria Azarenka, που έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της με μια ακόμα straight sets νίκη, επί της Katie Boulter, με 7-5, 6-1.

Στα προημιτελικά η Vika θα αντιμετωπίσει την Yulia Putintseva, που σταμάτησε την πορεία της Anhelina Kalinina, Νο.32 στο ταμπλό, κερδίζοντάς την με 6-4, 7-6 (5). Θυμίζουμε πως σ' αυτή τη μεριά του ταμπλό βρισκόταν η Aryna Sabalenka, η οποία ηττήθηκε από την Kalinina. Όποια προκριθεί από τις Azarenka και Putintseva, θα βρει στα ημιτελικά τη νικήτρια του ματς της Μαρίας Σάκκαρη με την Elena Rybakina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots