WTA
Στο Νο.6 η Muguruza, εκτός Top 10 η Osaka

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza © Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 - 12:02

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Σαν Ντιέγκο, η Garbine Muguruza κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.9 ανέβηκε η Μαρία Σάκκαρη, εκτός Top 10 για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια η Naomi Osaka.

Η Muguruza ήταν η μεγάλη κερδισμένη αυτής της εβδομάδας στην παγκόσμια κατάταξη, αφού μετά την κατάκτηση του Chicago Fall Tennis Classic "σκαρφάλωσε" στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.9.

Δεν άλλαξε κάτι στο Top 5 της κατάταξης, με την Ashleigh Barty να είναι πάντα στην κορυφή και την Aryna Sabalenka στο Νο.2. Στην 3η θέση βρίσκεται η Karolina Pliskova, στην 4η η Iga Swiatek και στην 5η η Barbora Krejcikova.

Η Elina Svitolina έπεσε στο Νο.7 χάνοντας μια θέση, η Sofia Kenin παρέμεινε στο Νο.8 και στο Νο.9 είναι πλέον η Μαρία Σάκκαρη, που κέρδισε μια θέση και βελτίωσε ξανά το career high της και το ρεκόρ της χώρας μας.

Το Top 10 συμπληρώνει η Belinda Bencic, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.10. Λίγο χαμηλότερα, στο Νο.12, βρίσκεται η Naomi Osaka, η οποία έχασε τους βαθμούς που κρατούσε από το Indian Wells του 2019 και έχασε 5 θέσεις, με αποτέλεσμα να βρεθεί για πρώτη φορά εκτός 10άδας από τον Αύγουστο του 2018.

Νέο career high πραγματοποίησε η Ons Jabeur, που κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.14. Η Simona Halep αντίθετα έχασε 2 θέσεις και έπεσε στο Νο.17, ενώ η Anett Kontaveit επέστρεψε στο Top 20, κερδίζοντας 3 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.20. Τέλος, η πρωταθλήτρια του Νουρ Σουλτάν, Alison Van Uytvanck, άφησε πίσω της 34 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.55 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots