8άδα στα Σκόπια Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου

 
8άδα στα Σκόπια Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου
tn team Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 - 19:07

Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Λυδία Παναγιωτίδου προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διεθνούς διοργάνωσης της ITF U18 στα Σκόπια.

Ο 16χρονος Πουρναρόπουλος, Νο.4 στο ταμπλό της χωμάτινης διοργάνωσης J30 κατηγορίας ITF των Σκοπίων, έκανε σήμερα το 2 στα 2, επικρατώντας σε ένα δύσκολο ματς του Σλοβένου Lasse Zajc Gajsek με 6-2, 3-6, 6-3.

Ο Έλληνας αθλητής είχε κερδίσει και τον Πολωνό qualifier Jan Kluczynski με 6-3, 6-2 στον 1ο γύρο κι έτσι θα παίξει με έναν εκ των Alexandru Nicolae (Ρουμανία) και Johan Otto Christensen-Scheel (Νορβηγία), για μια θέση στα ημιτελικά.

Στα προημιτελικά του μονού κοριτσιών μπήκε και η Λυδία Παναγιωτίδου, που είναι μόλις 14 ετών. Η Λυδία κέρδισε στον 1ο γύρο την Kristina Shitikova από την Ουγγαρία με 7-5, 6-4 και σήμερα απέκλεισε και την Σκοπιανή Ivana Milkova με 6-0, 6-1, για να μπει στην τελική 8άδα.

Θα αντιμετωπίσει είτε την Ολλανδέζα Isis Cato Van der Meer, είτε την Αμερικανίδα Izabella Tumanyan, για μια θέση στα ημιτελικά.

Η αδερφή της Λυδίας, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, δεν τα κατάφερε σήμερα, γνωρίζοντας την ήττα στον 2ο γύρο από τη Sara Mitevska, με 6-1, 6-3. Στον 1ο γύρο η Αλεξάνδρα είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμάνας Sonia Erika Butuc Cerchez (6-2, 1-0 εγκατάλειψη).

Στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών αγωνίστηκαν και οι αδερφές Τσακίρη. Η Ειρήνη Μαρία Τσακίρη, γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο από την Katja Ivanovska με 6-2, 6-1. Η Αθανασία Τσακίρη μπήκε κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά, όπου πέρασε με walkover την Ιταλίδα Daniela Gramaticopolo, ενώ κέρδισε και την Σουηδέζα Elsa Marie Rahm, Νο.1 στο ταμπλό, με 4-6, 6-1, 10-6. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό ηττήθηκε από την Αμερικανίδα Sophie Sanders με 6-3, 6-1.

Στα προκριματικά των κοριτσιών αγωνίστηκαν ακόμα οι Ζωή Πασβαντόγλου, η Νίκη Βλάχου και η Ευγενία Κάκαρη, που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό.

Στο ταμπλό των αγοριών, εκτός από τον Πουρναρόπουλο συμμετείχαν και οι Άγγελος Αυγέρης και Γιάννης Σακκάς. Ο πρώτος γνώρισε την ήττα από τον Ελβετό Alex Bergomi με 6-4, 6-2, ενώ ο δεύτερος από τον Σέρβο Ognjen Jagrovic με 5-7, 6-3, 6-3.

Στα προκριματικά αγωνίστηκαν οι Απόστολος Τζίμκας και Νίκος Μακρής, που αμφότεροι έφτασαν στον τελευταίο γύρο, δεν μπήκαν όμως κυρίως ταμπλό.

Ο Τζίμκας κέρδισε τον Σκοπιανό Ognen Pavlovski με 6-2, 6-0 και τον Νορβηγό Tias Lagoni Odegaard (Νο.7 ταμπλό) με 1-6, 7-5, 10-3, στον 3ο προκριματικό γύρο όμως ηττήθηκε από τον Πολωνό Jan Kluczynski με 6-1, 6-1.

Ο Μακρής απέκλεισε τον Σκοπιανό Petar Djugomanov με 6-0, 6-0 και τον Σέρβο Nemanja Sapic με 5-7, 6-4, 10-0, αλλά στον 3ο γύρο ηττήθηκε από τον Πολωνό Marcin Dojczynski (Νο.4 ταμπλό), με 6-4, 6-0.

Στο διπλό των αγοριών, οι Αυγέρης και Πουρναρόπουλος απέκλεισαν από χθες τους Νορβηγούς Julian Brager-Carlsen και Christensen-Scheel με 6-3, 5-7, 10-5. Αύριο θα παίξουν στα προημιτελικά με τους Σκοπιανούς Amar Huseinovic και Gregor Stojnev.

Δεν τα κατάφεραν οι Μακρής και Σακκάς, που σε ένα πολύ κλειστό ματς στον 1ο γύρο ηττήθηκαν από τους Σλοβένους Marko Pozonev και Lasse Zajc Gajsek με 6-3, 6-7 (10), 10-7.

Τέλος, στο διπλό των κοριτσιών οι Αθανασία και Μαρία-Ειρήνη Τσακίρη απέσυραν τη συμμετοχή τους, ενώ οι Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου είναι στο Νο.1 του ταμπλό και θα ξεκινήσουν αύριο από τα προημιτελικά την προσπάθειά τους, απέναντι στις Σκοπιανές Ljubica Andonovska και Ivana Milkova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots