ATP
Nadal: "Ήρθε η ώρα να τα δώσω όλα"

 
Nadal: "Ήρθε η ώρα να τα δώσω όλα"
© Peter Staples/Citi Open
tn team Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 - 21:51

Παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά στο σημερινό ματς και όπως είπε είχε προπονήσεις που έπαιξε καλύτερα, ο Rafael Nadal δήλωσε ευχαριστημένος που κατάφερε να προκριθεί στον 2ο γύρο και είπε ότι τώρα ήρθε η ώρα να πιέσει τον εαυτό του και να πάρει το ρίσκο που φοβόταν να πάρει σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

"Ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να προσπαθήσω, να τα δώσω όλα και αν συμβεί κάτι, συνέβη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε 2,5 εβδομάδες είναι το Roland Garros, οπότε είναι η ώρα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πιέσω το σώμα μου στο όριο που πρέπει να νιώσω, ώστε να είμαι έτοιμος γι' αυτό που έρχεται", είπε ο 38χρονος Ισπανός, στη συνέντευξη Τύπου του μετά τη νίκη επί του Zizou Bergs στην πρεμιέρα του στη Ρώμη.

"Δεν μιλάω μόνο για το Roland Garros, αλλά και για το επόμενο ματς. Πρέπει να ξεπεράσω τον φόβο. Παιχνίδια σαν και το σημερινό, βοηθάνε. Μερικές στιγμές κινούμουν πιο γρήγορα, άλλες όχι. Πρέπει να το συνηθίσω, να παίρνω αυτό το ρίσκο. Ήρθε η ώρα για να γίνει αυτό. Αν κάτι πάει λάθος, θα πρέπει να το δεχτώ. Είναι όμως η στιγμή για να το κάνω, αισθάνομαι πιο έτοιμος απ' ότι πριν για να το προσπαθήσω", πρόσθεσε ο 10 φορές πρωταθλητής του ιταλικού τουρνουά.

Και συνέχισε: "Πριν το ματς ένιωσα έτοιμος να παίξω σε καλό επίπεδο, γιατί νιώθω στις προπονήσεις την μπάλα καλύτερα από ό,τι στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη. Νιώθω πιο κοντά σε κάτι πιο θετικό από αυτό που έδειξα σήμερα. Πρέπει, βέβαια, να το κάνω και αυτό είναι άλλη ιστορία. Νιώθω, ωστόσο, πιο κοντά. Γι' αυτό παρότι δεν έπαιζα καλά έλεγα στον εαυτό μου ότι πρέπει να περάσω και να εξερευνήσω τις επιλογές μου καλύτερα την επόμενη μέρα, διότι η αίσθηση που είχα στην προπόνηση ήταν πολύ καλύτερη. Μπορεί σε δύο μέρες να μην παίξω καλά, είναι αλήθεια ότι είναι μια πιθανότητα. Ελπίζω, όμως, να παίξω καλύτερα, να αρχίσω να να σκέφτομαι με διαφορετικό τρόπο. Θα δούμε..."

Παρότι πάντως χρειάστηκε να παλέψει για 3 ώρες για να ξεπεράσει ένα θεωρητικά βατό εμπόδιο, ο Rafa δήλωσε χαρούμενος που συνεχίζει στο τουρνουά και θα έχει αυτή την ευκαιρία να πιέσει -όπως χαρακτηριστικά είπε- και να δοκιμάσει να δει τα όριά του.

Το επόμενό του εμπόδιο είναι αρκετά δύσκολο και ακούει στο όνομα Hubert Hurkacz: "Είμαι, πάντως, ενθουσιασμένος με τη νίκη. Μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω και είμαι χαρούμενος γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots