WTA
Sabalenka: "Προτιμώ τα τουρνουά 2 εβδομάδων - δεν θα είμαι φαβορί στο RG"

 
Sabalenka: "Προτιμώ τα τουρνουά 2 εβδομάδων - δεν θα είμαι φαβορί στο RG"
© FOTO FITP
tn team Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 - 11:09

Σε αντίθεση με πολλούς παίκτες του κορυφαίου επιπέδου, η Aryna Sabalenka αποκάλυψε πως προτιμάει τα τουρνουά 2 εβδομάδων και εξήγησε και τον λόγο, ενώ είπε ακόμα ότι δεν θα είναι το φαβορί στο Roland Garros, αλλά θα παλέψει μέχρι τέλους για να καταφέρει να σταματήσει κάποια στιγμή την Iga Swiatek.

"Το επίπεδό μου ήταν μακριά απ' αυτό που θα ήθελα, αλλά γενικά έχω θετικές εντυπώσεις απ' όλα όσα έζησα εδώ αυτές τις δυο εβδομάδες. Είμαι περήφανη που συνέχισα να κερδίζω αγώνες απέναντι σε δύσκολες παίκτριες και πάλεψα μέχρι να φτάσω στον τελικό. Είμαι ικανοποιημένη με την πορεία μου στη Ρώμη", είπε η Sabalenka στη συνέντευξη Τύπου της χθες το βράδυ στη Ρώμη, μετά τον νέο χαμένο τελικό που είχε απέναντι στη Swiatek.

"Από την αρχή ένιωσα πως δεν μπορούσα να βρω τον ρυθμό μου. Στο 2ο σετ προσπάθησα να είμαι πιο επιθετική και να πιέσω το backhand της. Είχα κάποιες ευκαιρίες για break και αν αξιοποιούσα κάποια απ' αυτές, ίσως να άλλαζε το παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβω ότι η Iga είναι πολύ συνεπής και δεν πρέπει να βάζω τόση πίεση στον εαυτό μου, να πηγαίνω συνέχεια για τον winner", πρόσθεσε η πρωταθλήτρια του Australian Open.

Αν και είναι ξεκάθαρα η δεύτερη καλύτερη παίκτρια στον κόσμο, αυτή τη στιγμή η Sabalenka δείχνει να μην μπορεί να κερδίσει τη Swiatek. Το ότι όμως έχασε διαδοχικούς τελικούς από την καλύτερη παίκτρια του πλανήτη δεν λέει κάτι και δεν την κάνει να χάνει την αυτοπεποίθησή της.

"Είμαι συναισθηματικά φορτισμένη που θα πάω στο Παρίσι για να αγωνιστώ, μου αρέσει πολύ να παίζω εκεί και πιστεύω ότι μπορώ να τα πάω πολύ καλά. Το ότι έχασα αυτούς τους δυο τελικούς δεν με κάνει να χάνω την αυτοπεποίθησή μου, ξέρω πως θα παλέψω μέχρι τέλους, θα συγκεντρωθώ στον εαυτό μου και μπορώ να κάνω κάτι καλό. Το ότι έχασα από την ίδια παίκτρια δεν αλλάζει τίποτα."

Ρωτήθηκε και για το αν ο τραυματισμός της στην πλάτη την επηρέασε σήμερα και απάντησε πως οι ενοχλήσεις δεν ήταν τόσο έντονες, ενώ σημείωσε και πως δεν θα είναι φαβορί στο Roland Garros, όσο παίζει η Swiatek: "Η σημερινή ήττα δεν οφείλεται στην πλάτη μου, αλλά είναι αλήθεια ότι αντιμετώπισα ενοχλήσεις και δεν ήθελα να ρισκάρω και να διακινδυνεύω κάτι ενόψει και του Roland Garros. Ξέρω πως δεν θα είμαι το φαβορί στο Roland Garros, αλλά θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και είμαι θετική στο ότι μπορώ να πάω στον τελικό."

Τέλος, η Λευκορωσίδα τενίστρια αποκάλυψε πως προτιμάει τα τουρνουά δυο εβδομάδων, σε αντίθεση με πολλούς κορυφαίους παίκτες, αφού τη βοηθάει για την ψυχολογική της ηρεμία και ισορροπία να έχει κάποιες κενές ημέρες πριν από τους αγώνες της.

"Ξέρω πως πολλοί παίκτες παραπονέθηκαν τις τελευταίες μέρες και προτιμούν τα τουρνουά μιας εβδομάδας, αλλά εμένα μου αρέσει να έχουμε μια μέρα κενό ανάμεσα στους αγώνες, γιατί μπορείς να χαλαρώσεις περισσότερο και να απολαύσεις άλλα πράγματα, εκτός τένις. Τα τουρνουά δυο εβδομάδων με βοηθούν να είμαι πιο ισορροπημένη ψυχολογικά και να μην είμαι εξαντλημένη μετά από κάθε εβδομάδα που έχουμε τουρνουά, όπως συνέβαινε παλιότερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots