WTA
Τέλος το 2021 για τον Thiem

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Angel Martinez/Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 - 16:29

O Dominic Thiem θα χάσει τα υπόλοιπα τουρνουά της φετινής σεζόν, εξαιτίας του τραυματισμού του στον καρπό.

Μια σεζόν με πολλά προβλήματα και χωρίς ρυθμό ολοκληρώνεται άδοξα και πρόωρα για τον Dominic Thiem, που ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο του 2021, αφού θα χρειαστεί χρόνο για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον καρπό.

"Δυστυχώς, έπρεπε να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το US Open και από το υπόλοιπο της σεζόν του 2021. Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν θα είμαι σε θέση να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχω αναρρώσει ακόμα από τον τραυματισμό πο είχα στον καρπό τον Ιούνιο στη Μαγιόρκα", έγραψε ο Thiem στην ανακοίνωσή του.

"Τις 6 τελευταίες εβδομάδες ακολουθώ τις συμβουλές των γιατρών μου, φορούσα νάρθηκα στον καρπό και έκανα γυμναστική για να προσπαθήσω να μείνω σε φόρμα για όταν επιστρέψω στο court για προπονήσεις. Η ανάρρωσή μου πήγαινε καλά, όμως την προηγούμενη εβδομάδα έκανα προπόνηση και άρχισα να νιώθω ξανά πόνο.

Πήγα κατευθείαν στους γιατρούς και μετά από εξετάσεις μου πρότειναν να πάρω περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει ο καρπός. Θα φορέσω το νάρθηκα μερικές εβδομάδες ακόμα, πριν αρχίσω ξανά τη γυμναστική και πριν πιάσω ξανά ρακέτα. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά έχω μπροστά μου πολλά χρόνια καριέρας οπότε δεν μπορούσα να πάρω το ρίσκο να κάνω μεγαλύτερη ζημιά."

Ο Thiem, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τον Ιούνιο όταν έπαιξε στη Μαγιόρκα και έχει να πετύχει νίκη από τον περασμένο Μάιο στη Ρώμη, είχε κατακτήσει πέρσι το πρώτο του Grand Slam στο US Open. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει και σημαντικό έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ήδη έχει πέσει στο Νο.6 του κόσμου από το Νο.3, όπου βρισκόταν στην αρχή της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots