WTA
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ξεκινάει από το Άμπου Ντάμπι τη σεζόν WTA

 
H Μαρία Σάκκαρη στο US Open
H Μαρία Σάκκαρη στο US Open Φωτογραφία: Darren Carroll / USTA
tennisnews team Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 - 12:23

Μετά από την ανακοίνωση της ATP, επισημοποίησε και η WTA το πρόγραμμα για τις πρώτες εβδομάδες του 2021. Σε 15 περίπου ημέρες ξεκινάει το πρώτο τουρνουά της σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι.

Όπως είχε κυκλοφορήσει από τις προηγούμενες ημέρες, το WTA Tour για το 2021 θα εκκινήσει από το Άμπου Ντάμπι στις 5 Ιανουαρίου, με ένα 500άρι τουρνουά, με 64άρι ταμπλό και χρηματικά έπαθλα που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο δολάρια.

Τα προκριματικά του Australian Open για τις γυναίκες θα πραγματοποιηθούν στο Ντουμπάι, την ίδια περίοδο που θα γίνουν τα προκριματικά του αντρικού ταμπλό στη Ντόχα, δηλαδή από τις 10 έως τις 13 Ιανουαρίου.

Θα ακολουθήσει φυσικά η περίοδος στην οποία οι παίκτριες θα μεταβούν στην Αυστραλία και θα τηρήσουν 14 ημέρες καραντίνας προκειμένου να αγωνιστούν με ασφάλεια στο Australian Open, αλλά και να έχουν περισσότερες ελευθερίες σε μια covid-free πόλη, όπως είναι η Μελβούρνη τους τελευταίους μήνες.

Την 1η εβδομάδα του Φεβρουαρίου, αφού ολοκληρωθεί η καραντίνα, θα γίνουν δυο δυνατά τουρνουά στη Μελβούρνη, για την κατηγορία WTA 500, ως τουρνουά προετοιμασίας για το Australian Open, το οποίο φυσικά θα διεξαχθεί το διάστημα 8-21 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, στο WTA Tour θα γίνει και ένα 250άρι τουρνουά παράλληλα με τη 2η εβδομάδα του Australian Open, ώστε να μπορούν να αγωνιστούν εκεί όσες παίκτριες ηττηθούν νωρίς στο Grand Slam της Μελβούρνης και θέλουν να δώσουν περισσότερους αγώνες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WTA Tour για το ξεκίνημα του 2021:

5-13 Ιανουαρίου Άμπου Ντάμπι WTA 500
10-13 Ιανουαρίου Προκρ. Australian Open Grand Slam
1-7 Φεβρουαρίου Μελβούρνη 1 WTA 500
1-7 Φεβρουαρίου Μελβούρνη 2 WTA 500
8-21 Φεβρουαρίου Australian Open Grand Slam
15-21 Φεβρουαρίου Μελβούρνη WTA 250


Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα της ΑΤΡ για τις πρώτες 7 εβδομάδες του 2021

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots