WTA
"Ίσως να μην έχουμε γεμάτα στάδια ούτε το 2022"

 
Court Suzanne Lenglen, Roland Garros
Court Suzanne Lenglen, Roland Garros Φωτογραφία: Pauline Ballet / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 - 21:22

Ο δρόμος της επαναφοράς στην κανονικότητα θα είναι μακρύς και δύσκολος, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon.

"Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στα δυο tour γι' αυτή τη χρονιά. Τα χρηματικά έπαθλα δεν μπορούν να επανέλθουν άμεσα, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Όλες οι παίκτριες μας είχαν μια δύσκολη χρονιά οικονομικά, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, όπως και τα τουρνουά. Όσα τουρνουά έγιναν φέτος δεν στόχευσαν στο να έχουν κέρδος, απλά στο να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες", δήλωσε ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon, μιλώντας στο Tennis Majors.

"Οι παίκτριες δείχνουν μεγάλη κατανόηση και στήριξη σε αυτό. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τα τουρνουά. Χρειάζεται να τις κρατήσουμε υγιείς. Πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα έχουμε ένα οικονομικό μοντέλο στο οποίο θα μπορούμε να διοργανώνουμε τουρνουά με ελάχιστους ή καθόλου θεατές, επειδή δε νομίζω πως θα έχουμε γεμάτα γήπεδα, ίσως ούτε το 2022."

Γι' αυτό το λόγο τα έσοδα για τα τουρνουά θα παραμείνουν μειωμένα και ο δρόμος της επαναφοράς στην κανονικότητα θα είναι μακρύς και δύσκολος, όμως ο Simon έδωσε τα εύσημα στις παίκτριες, ιδίως σ' αυτές του κορυφαίου επιπέδου, που είναι συνεργάσιμες και δείχνουν κατανόηση στα αντιστοίχως μειωμένα χρηματικά έπαθλα.

"Αυτή τη χρονιά είχαμε μια πολιτική χρηματικών επάθλων που κατά κάποιο τρόπο βοηθούσε και τα τουρνουά, και τις παίκτριες. Έπρεπε να δουλέψουμε συλλογικά και οι παίκτριες τα πήγαν καταπληκτικά με αυτό. Και τα τουρνουά από την πλευρά τους, επειδή ούτε και αυτά εργάστηκαν κάτω από καλές συνθήκες.

Προφανώς δεν θα έχουμε τα ίδια χρηματικά έπαθλα ούτε το 2021, αλλά θα δουλέψουμε με τις παίκτριες και θα δημιουργήσουμε ένα μοντέλο που θα θεωρήσουν και εκείνες δίκαιο. Σίγουρα θα προσέξουμε ιδιαίτερα τα έπαθλα των προκριματικών και των πρώτων γύρων, επειδή εκεί συμμετέχουν οι παίκτριες που έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots