Ξέσπασε σε κλάματα η Jabeur: "Δεν ήταν γραφτό"

 
Ξέσπασε σε κλάματα η Jabeur: "Δεν ήταν γραφτό"
© AELTC
tn team Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 21:05

Απαρηγόρητη ήταν η Ons Jabeur μετά από τον τελικό του Wimbledon, παραδέχτηκε πως ένιωθε μεγάλη πίεση, επανέλαβε μερικές φορές ότι δεν ήταν γραφτό να συμβεί σήμερα, ενώ τόνισε πως ελπίζει να έχει κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον και να κερδίσει περισσότερα από ένα Slams.

Λίγο μετά την απονομή και λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου, η Jabeur "λύγισε" στο δρόμο προς την αίθουσα τύπου και ξέσπασε σε κλάματα, όταν συμπατριώτες της επιχείρησαν να την ενθαρρύνουν με εμψυχωτικά λόγια.

Όταν, τελικά, έφτασε στην αίθουσα για τη συνέντευξη, η 28χρονη Τυνήσια τενίστρια ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά και πάλι δεν γινόταν να κρύψει τη μεγάλη της απογοήτευση.

"Είναι επίπονο, επειδή νιώθεις πως είσαι τόσο κοντά στο να πετύχεις κάτι που θέλεις πολύ και τελικά επιστρέφεις πίσω στο μηδέν. Πρέπει να προσπαθήσω να απαλλαγώ απ' αυτές τις αρνητικές σκέψεις και να συνεχίσω να είμαι θετική", είπε η Jabeur, η οποία παραδέχτηκε πως ένιωσε μεγάλη πίεση και άγχος.

"Έλεγα στον εαυτό μου ότι είναι φυσιολογικό να έχω τόσο άγχος. Δεν νομίζω πως έκανα κάτι λάθος, έκανα ό,τι μπορούσα. Χρειάζομαι χρόνο, δεν ήταν γραφτό. Ελπίζω να είμαι σαν εκείνες τις παίκτριες που απέτυχαν κάποιες φορές και να έρθει μετά."

H Jabeur αναφερόταν στις Clijsters, Evert και Halep, που αναφέρθηκαν από τους δημοσιογράφους ως μερικά παραδείγματα από τα οποία μπορεί να εμπνευστεί, καθώς επίσης έχασαν τους πρώτους 3 ή και περισσότερους τελικούς σε Slams.

"Η Clijsters έχασε τους πρώτους 4. Κλαίγαμε μαζί στα αποδυτήρια. Την αγαπώ τόσο πολύ, είναι έμπνευση για μένα. Μεγάλωσα βλέποντας τους αγώνες της. Το ότι τώρα μου δίνει συμβουλές, με αγκαλιάζει, είναι πάντα δίπλα μου, είναι κάτι ανεκτίμητο. Μου έλεγε ότι είχε χάσει τους 4 πρώτους τελικούς, γι' αυτό το γνωρίζω. Προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά, δεν μπορείς να πιέζεις τα πράγματα. Δεν ήταν γραφτό να γίνει, απλά δεν ήταν γραφτό."

Για το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, η Jabeur είπε: "Δεν έπαιξα καλά σήμερα. Υπήρχαν τόσα πολλά που δεν έπρεπε να είχα κάνει... Το σερβίς και το backhand δεν με βοήθησαν πολύ. Ούτε το ότι έπαιζα με τόσο διαφορετικές παίκτριες στα τελευταία παιχνίδια με βοήθησε, αλλά αυτό δεν στερεί τίποτα από το παιχνίδι που έκανε η Marketa."

Για το παιχνίδι της Vondrousova, είπε: "Η Marketa έβαζε την μπάλα μέσα, έκανε πολλά slice. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από τα τρια προηγούμενα που έπαιξα, ίσως κι αυτό να με δυσκόλεψε στην προσαρμογή, συν την πίεση και το άγχος του τελικού. Δεν έκανε πολλά λάθη, νομίζω πως έκανε έναν τέλειο τελικό."

Τέλος, για το τι θέλει να πετύχει στην καριέρα της, είπε: "Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία ως κάτι θετικό και μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου μια σταθερή παίκτρια, έχω φτάσει σε 3 τελικούς Grand Slam. Ο στόχος μου είναι να είμαι μια πολύ καλή και σταθερή παίκτρια και σίγουρα ο αγώνας αυτός θα με βοηθήσει. Θέλω να είμαι μια παίκτρια που μπορεί να κερδίσει Grand Slams τίτλους, όχι μόνο έναν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots