Πρώτη φιναλίστ η Vondrousova! (vid)

 
Πρώτη φιναλίστ η Vondrousova! (vid)
© AELTC
tn team Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 - 17:05

H Marketa Vondrousova κέρδισε την Elina Svitolina με 2-0 σετ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Wimbledon!

Για 1η φορά στην καριέρα της θα παίξει στον τελικό του Wimbledon η Marketa Vondrousova και για 2η συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά τον τελικό του Roland Garros του 2019.

Κάνοντας ένα φανταστικό ματς, η 24χρονη Τσέχα επιβλήθηκε της Elina Svitolina με 6-3, 6-3 σε 74 λεπτά και πήρε χωρίς πρόβλημα τη μεγάλη πρόκριση.

Με 22 winners, έναντι 9 της αντίπαλής της, ολοκλήρωσε το ματς η Vondrousova, η οποία είχε μόλις ένα περισσότερο αβίαστο λάθος από την Svitolina (25 έναντι 24).

Η Vondrousova έκανε πρώτη break στον ημιτελικό και προηγήθηκε με 3-2, αλλά η Svitolina απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3. Η Τσέχα κέρδισε 7 games στη σειρά μετά απ' αυτό και βρέθηκε μπροστά με 6-3, 4-0 στο 2ο σετ.

H Svitolina δεν το έβαλε κάτω, πήρε πίσω και τα δυο break που δέχτηκε και μείωσε σε 4-3, όμως στο επόμενο game δέχτηκε νέο break και τελικά η Vondrousova έκλεισε το ματς στο σερβίς της για το 6-3.

Μετά και τη νέα σπουδαία πρόκριση, η Vondrousova θα κερδίσει τουλάχιστον 26 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο.16 την ερχόμενη Δευτέρα. Μπορεί να ανεβεί ακόμα και στο Νο.10, που θα είναι και νέο career high, αν κερδίσει τον τίτλο.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει είτε την περσινή φιναλίστ, Ons Jabeur, είτε την ημιφιναλίστ του 2021 και Νο.2 στον κόσμο (που θα γίνει Νο.1 αν κερδίσει σήμερα), Aryna Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots