1ος προημιτελικός για τον Alcaraz στο Wimbledon (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © AELTC
tn team Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 - 22:59

O Carlos Alcaraz κέρδισε τον Matteo Berrettini με 3-1 σετ και προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά του Wimbledon.

Ο Alcaraz σταμάτησε την πολύ καλή πορεία του Berrettini στο Wimbledon, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-3, 6-3, 6-3 σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες αγώνα στο Centre Court.

O κορυφαίος παίκτης της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο χορτάρι και αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη του στο tour. Θυμίζουμε πως πριν παίξει στο Wimbledon κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο χορτάρι, στο Queen's του Λονδίνου.

Στο σημερινό παιχνίδι, ο 20χρονος Ισπανός έχασε το πρώτο break point του αγώνα στο 7ο game του 1ου σετ (3-3, 30-40), αλλά μετά απ' αυτό ο Berrettini έκανε το break και πήρε το σετ με 6-3.

Ο Alcaraz στη συνέχεια έσωσε ένα break point στο ξεκίνημα του 2ου σετ και έκτοτε δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά στο δικό του σερβίς, κάνοντας 4 break συνολικά, ένα στο 2ο σετ, δυο στο 3ο και ένα στο 4ο, για να φτάσει στη νίκη.

Αυτός θα είναι ο 5ος προημιτελικός για τον Alcaraz σε Grand Slam διοργάνωση. Το καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν φυσικά στο US Open πέρσι, όπου κατέκτησε τον τίτλο, ενώ το αμέσως επόμενο ο ημιτελικός στο Roland Garros φέτος.

Θα διεκδικήσει τη 2η πρόκρισή του σε major ημιτελικό, αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη τον Holger Rune, που λίγο πριν κέρδισε επίσης με 3-1 σετ τον Grigor Dimitrov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots