Έσωσε 2 m.p. κι έμεινε "ζωντανή" η Swiatek (vids)

 
Έσωσε 2 m.p. κι έμεινε "ζωντανή" η Swiatek (vids)
© AELTC
tn team Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 - 22:35

H Iga Swiatek χρειάστηκε να σώσει 2 match points σε μια μεγάλη μάχη με την Belinda Bencic, για να μείνει "ζωντανή" στο κυνήγι του τίτλου στο Wimbledon. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Elina Svitolina, που επίσης ανταπεξήλθε έπειτα από τρίωρη μάχη.

Η Swiatek χρειάστηκε 3 ώρες και 3 λεπτά για να υπερκεράσει το εμπόδιο της Bencic στο Centre Court, κερδίζοντας την Ελβετίδα με 6-7 (4), 7-6 (2), 6-3.

Ήταν μια τρομερή μάχη, με την Bencic να βάζει φωτιά στο ματς κερδίζοντας το 1ο σετ στο tie-break, αφού νωρίτερα είχε σβήσει διπλό set point στο 4-5, 15-40.

Η Swiatek με τη σειρά της, απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-1 στο 2ο σετ και κινδύνεψε άμεσα με αποκλεισμό, αφού αντιμετώπισε διπλό match point στο 5-6, 15-40. Από εκείνο το σημείο, η 22χρονη Πολωνή κέρδισε τους 5 επόμενους πόντους και τους 11 από τους 13 τελευταίους του σετ, για να το στείλει στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-2!

Στο αποφασιστικό σετ η κορυφαία τενίστρια του κόσμου και πρωταθλήτρια του Roland Garros προηγήθηκε με 4-1 και φρόντισε να διατηρήσει τον έλεγχο ως το τέλος, για να ολοκληρώσει το ματς στο 9ο game, στο οποίο πάντως χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-30.

Θα είναι ο 1ος προημιτελικός για τη Swiatek στο Wimbledon, με την Πολωνή να αποδεικνύει πως και στο χορτάρι μπορεί να διεκδικεί Grand Slams.

Θα αντιμετωπίσει την Elina Svitolina, που σε μια ακόμα πολύ σπουδαία μάχη επικράτησε της Victoria Azarenka με 2-6, 6-4, 7-6 (9), σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες.

Η Svitolina έχασε τα 8 από τα 10 πρώτα games του αγώνα και έχανε με 2-6, 0-2, κατάφερε όμως να αλλάξει τα πράγματα, κερδίζοντας τα 6 από τα επόμενα 8 games, για να ισοφαρίσει στα σετ.

Στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-0, αλλά η Azarenka δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και ισοφάρισε σε 3-3. Δεν υπήρξε άλλο break και οι δυο παίκτριες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break 10 πόντων, όπου η Svitolina επέστρεψε από το 4-7, για να το κλείσει στο 2ο match point της, με 11-9.

Θα είναι ο 2ος συνεχόμενος προημιτελικός σε Grand Slam για τη Svitolina, μετά το Roland Garros, με την 28χρονη Ουκρανή να έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά μετά από την εγκυμοσύνη της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots