Τσιτσιπάς: "Ευτυχώς δεν θα έχω μεικτό, θέλω να ζήσω!"

 
Τσιτσιπάς: "Ευτυχώς δεν θα έχω μεικτό, θέλω να ζήσω!"
tn team Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 - 9:22

Με χιούμορ αντιμετώπισε το γεγονός πως δεν θα κατέβουν τελικά στο μεικτό διπλό του Wimbledon μαζί με τη σύντροφό του, Paula Badosa, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά και από τις 4 γεμάτες με τένις μέρες που είχε στη σειρά!

"Το μεικτό διπλό δεν θα γίνει τελικά. Ευτυχώς, θέλω να ζήσω", είπε χαμογελώντας ο Στέφανος, παίρνοντας αρκετά γέλια από τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης Τύπου στο Wimbledon.

Έχοντας παίξει 4 συνεχόμενες μέρες τένις, 12 σετ αθροιστικά (10 στα μονά και 2 στα διπλά) και περισσότερες από 10 ώρες, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για το πως είναι να βρίσκεται σε τρια ταμπλό παράλληλα.

"Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα έπαιζα σε τρια ταμπλό μιας διοργάνωσης. Το βλέπω όμως από την καλή του πλευρά. Όταν σου αρέσει τόσο πολύ το τένις, θέλεις να είσαι σ' αυτά τα τουρνουά όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ιδανικό είναι να είσαι εδώ για τα μονά και τις δυο εβδομάδες, όμως αν το δεις από την πλευρά της διασκέδασης και θέλεις να περάσεις καλά, προσωπικά μου αρέσει το μεικτό", σχολίασε ο Στέφανος.

Θυμίζουμε πως εκτός από το μονό και το διπλό, όπου παίζει με τον αδερφό του, Πέτρο, για πρώτη φορά σε ένα Slam o Στέφανος δήλωσε συμμετοχή και στο μεικτό διπλό, κάνοντας ομάδα με την σύντροφό του, Paula Badosa. Η Ισπανίδα τενίστρια ωστόσο δεν ήταν καλά στην χθεσινή της αναμέτρηση με την Marta Kostyuk, εγκατέλειψε τον αγώνα και αποσύρθηκε από το μεικτό.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε 5 σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Andy Murray χθες, τον οποίο αποκάλεσε "μαραθωνοδρόμο", λέγοντας πως του αρέσει να κάνει μεγάλα σε διάρκεια τα παιχνίδια του και να ωθεί τους αντιπάλους σε εξαντλητικές καταστάσεις.

"Eίμαι λίγο κουρασμένος. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά όταν παίζεις με τον Murray, που είναι μαραθωνοδρόμος. Του αρέσει να τρέχει πολύ και να μένει εκεί έξω με τις ώρες. Αυτό είναι ένα μέρος της δύναμής του ως τενίστας. Έχει την ικανότητσα να μένει στο court για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μετατρέπει έναν αγώνα σε μάχη αντοχής. Αυτό έγινε σήμερα. Αυτά τα δυο σετ ήταν πολύ μεγάλα. Κάποια στιγμή στο 5ο ένιωθα ότι θα παίζαμε για πάντα."

Τέλος, ο Στεφ ρωτήθηκε για το γεγονός ότι έχει κληθεί να παίξει back-to-back αγώνες των 5 σετ, αποκλείοντας 2 πρωταθλητές Grand Slam (Thiem και Murray) στους πρώτους δυο γύρους του τουρνουά.

"Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω προετοιμασία, για να μπορώ να ξεπερνάω τέτοια παιχνίδια, σε περίπτωση που έρθουν. Είμαι έτοιμος για όλα. Δυστυχώς δεν μπορώ να προγραμματίσω το πόσο χρόνο θέλω να παίξω. Μερικές φορές πρέπει να αποδέχεσαι αυτό που έρχεται από την άλλη πλευρά του φιλέ. Δεν νομίζω πως είχα δυο συνεχόμενους αγώνες των 5 σετ στο παρελθόν. Δεν θυμάμαι να μου συνέβη ξανά κάτι τέτοιο στους 2 πρώτους γύρους ενός Grand Slam. Για όλα υπάρχει 1η φορά!"

Το μεσημέρι σήμερα (15:00 ώρα Ελλάδας), ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Laslo Djere, για τον 3ο γύρο του Wimbledon. Αργότερα θα παίξει και διπλό, αφού ο αγώνας τους με τον Πέτρο χθες (ενάντια στους Arthur Fils και Luca Van Assche), διακόπηκε μετά από 2 σετ (7-6, 4-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots