Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © AELTC
tn team Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 - 17:11

Μόνο 7 games έχασε στην πρεμιέρα του στο Wimbledon o Carlos Alcaraz, ο οποίος "εξουδετέρωσε" σε λιγότερο από 2 ώρες τον Jeremy Chardy και συνεχίζει το νικηφόρο του σερί στο χορτάρι.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη για τον 20χρονο Ισπανό στο χόρτο, αφού θυμίζουμε πως εκανε το 5 στα 5 στο Queen's πριν 2 εβδομάδες και κατέκτησε τον τίτλο, για να επιστρέψει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο εντυπωσιακός Ισπανός συνέτριψε στη σημερινή του πρεμιέρα στο Centre Court τον Chardy με 6-0, 6-2, 7-5, παίρνοντας σε 1 ώρα και 53 λεπτά την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Wimbledon.

Στα πρώτα δυο σετ ήταν καταιγιστικός ο Alcaraz και κέρδισε τα 12 από τα 14 πρώτα games του παιχνιδιού. Ο 36χρονος Chardy, Νο.542 στον κόσμο αλλά πρώην Top 25 και ένας παίκτης με καλά αποτελέσματρα ανά τα χρόνια στο Wimbledon, ήταν ανταγωνιστικός στο 3ο σετ, στο οποίο κατάφερε να προηγηθεί και με break στο 4-2.

Ο Alcaraz ήταν και υπό πίεση εμφατικός, απαντώντας άμεσα για το 4-4. Έχασε break point για το 5-4 αργότερα και τελικά έκανε το break στο 11ο game και τελικά έκλεισε το ματς με ένα love service game.

Έναν ακόμα Γάλλο θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο παιχνίδι του στο Wimbledon o Alcaraz, το νικητή μεταξύ Alexandre Muller και Arthur Rinderknech.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots