3 στα 3 οι Αμερικανοί με τον Fritz (vid)

 
3 στα 3 οι Αμερικανοί με τον Fritz (vid)
© Andrew Ong / USTA
tn team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 3:36

O Taylor Fritz επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Dominic Stricker και έγινε ο 3ος Αμερικανός που προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open!

Οι Αμερικανοί συνεχίζουν με το απόλυτο στον 4ο γύρο του US Open, με τον Taylor Fritz να κερδίζει εύκολα τον Dominic Stricker με 7-6 (2), 6-4, 6-4.

Ο Fritz, No.1 των Ηνωμένων Πολιτειών και Νο.9 στον κόσμο, τελείωσε το ματς με 17 άσους και 35 winners. Το 1ο σετ ήταν το πιο κλειστό, με τον Fritz να χάνει ένα προβάδισμα με 5-3 και να αντιμετωπίζει διπλό break point στο 5-5, 15-40. Κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση και να κρατήσει το σερβίς του, για να κερδίσει εύκολα το tie-break αργότερα με 7-2.

Στα 2 επόμενα σετ ο Fritz προστάτευσε το σερβίς του και έκανε ένα break στο καθένα, για να ολοκληρώσει την αποστολή του έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά αγώνα.

Για 1η φορά στην καριέρα του θα είναι στα προημιτελικά του US Open o Fritz και για 2η συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά το Wimbledon του 2022.

Και οι 3 πρώτοι παίκτες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του US Open μέχρι τώρα εκπροσωπούν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θυμίζουμε πως οι πρώτοι δυο ήταν οι Ben Shelton και Frances Tiafoe, που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για μια θέση στην 4άδα.

Ο Fritz θα περιμένει την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Borna Gojo για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η 1η φορά από το 2005, που τρεις Αμερικανοί βρίσκονται στα προημιτελικά του ανδρικού ταμπλό του US Open. Τότε το είχαν καταφέρει οι Andre Agassi, James Blake και Robby Ginepri, με τον Agassi να φτάνει έως τον τελικό (έχασε από τον Federer).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots