Η Wozniacki επιστρέφει στη 16άδα μετά από 7 χρόνια! (vids)

 
Η Wozniacki επιστρέφει στη 16άδα μετά από 7 χρόνια! (vids)
© Darren Carroll / USTA
tn team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 0:10

Η τρομερή πρώτη εβδομάδα της Caroline Wozniacki στο US Open ολοκληρώθηκε με μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί της Jennifer Brady, που τη στέλνει για 1η φορά στη 16άδα της διοργάνωσης μετά από 7 χρόνια.

Η Wozniacki συνεχίζει το τρομερό comeback της στην Αμερική και απ' ότι φαίνεται φύλαγε το καλύτερο για το US Open.

Η 33χρονη Δανέζα τενίστρια, η οποία επέστρεψε στο tour 3,5 χρόνια αφού είχε "κρεμάσει" τη ρακέτα της, κέρδισε την Brady με 4-6, 6-3, 6-1 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του αμερικάνικου major.

Χρειάστηκε μια πολύ μεγάλη ανατροπή για να κερδίσει την Αμερικανίδα, που επίσης έκανε ένα δυναμικό comeback αυτές τις εβδομάδες μετά από τραυματισμό, για να φτάσει στη νίκη. Στο 2ο σετ έχανε με 4-6, 0-2, κυριάρχησε κατά κράτος όμως μετά απ' αυτό το σημείο και κέρδισε τα 12 από τα 14 τελευταία games του αγώνα, για να "κλειδώσει" την πρόκριση σε 1 ώρα και 58 λεπτά αγώνα.

Για 1η φορά από το 2016 προκρίθηκε στη 2η εβδομάδα του US Open η Wozniacki και για 1η γενικά σε ένα Slam μετά το Roland Garros του 2018.

Ήδη εξασφάλισε την επιστροφή της στο Top 250 μετά από τη σημερινή πρόκριση, σημειώνοντας μια άνοδο μεγαλύτερη των 380 θέσεων (σήμερα βρίσκεται στο Νο.623), ενώ αν κάνει μια ακόμα νίκη θα εξασφαλίσει την επιστροφή της στο Top 150!

Θα έχει πάντως δύσκολη αποστολή στον 4ο γύρο, αφού θα αντιμετωπίσει είτε την πολύ φορμαρισμένη Coco Gauff, είτε την Elise Mertens.

Λίγο πριν τη Wozniacki, την πρόκριση για τον 4ο γύρο πήρε και η Jelena Ostapenko, επίσης επιστρέφοντας από σετ πίσω, για να επικρατήσει της Bernarda Pera με 4-6, 6-3, 6-3. Η Ostapenko θα είναι η αντίπαλος της Iga Swiatek, μετά την άνετη νίκη της Πολωνής επί της Kaja Juvan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots