Η Πολωνία πρώτη φιναλίστ στο United Cup (vids)

 
Η Πολωνία πρώτη φιναλίστ στο United Cup (vids)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 - 12:11

Η Πολωνία της Iga Swiatek και του Hubert Hurkacz επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Γαλλία και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του United Cup.

Η Πολωνία "καθάρισε" τη Γαλλία με 3-0 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του United Cup, όπου θα διεκδικήσει αύριο τον πρώτο της τίτλο στο θεσμό.

Στο πρώτο παιχνίδι της συνάντησης, ο Hubert Hurkacz επικράτησε του Adrian Mannarino με 6-3, 7-5, δίνοντας ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στους Πολωνούς.

Στη συνέχεια η κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, Iga Swiatek, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για πρώτη φορά στη διοργάνωση απέναντι στην Caroline Garcia, η αντίδρασή της όμως ήταν εξαιρετική και έχασε μόνο 2 games από τη Γαλλίδα στα 2 επόμενα σετ, για να επικρατήσει με 4-6, 6-1, 6-1.

Στο διαδικαστικό διπλό, η Katarzyna Kawa και ο Jan Zielinski έκαναν 3 τις νίκες της ομάδας τους, κερδίζοντας την Elixane Lechemia και τον Edouard Roger-Vasselin με 6-3, 6-3.

Η Πολωνία θα είναι στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (08:30, ΕΡΤ SPORTS 2), όπου θα αντιμετωπίσει είτε τη Γερμανία του Alexander Zverev, είτε την οικοδέσποινα Αυστραλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots