Iσόπαλες Τσεχία-Ρουμανία, προβάδιμα για Γαλλία και Λευκορωσία

 
Iσόπαλες Τσεχία-Ρουμανία, προβάδιμα για Γαλλία και Λευκορωσία
Iσόπαλες Τσεχία-Ρουμανία, προβάδιμα για Γαλλία και Λευκορωσία
tennisnews team Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 - 0:07

Πρώτη μέρα πραγματοποιείται η προημιτελική φάση του Fed Cup στο World Group. Η περσινή πρωταθλήτρια Τσεχία, ολοκλήρωσε το σημερινό πρόγραμμα ισόπαλη με την σκληροτράχηλη Ρουμανία της Simona Halep, ενώ προβάδισμα πήραν Γαλλία και Λευκορωσία σε βάρος του Βελγίου και της Γερμανίας αντίστοιχα, δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του Fed Cup στο World Group και World Group II.

H περσινή πρωταθλήτρια Τσεχία έμεινε στην ισοπαλία μετά την ολοκλήρωση της 1ης μέρας του προγράμματος για την προημιτελική φάση του Fed Cup, απέναντι στην Ρουμανία. Η Τσεχία, η οποία είναι και οικοδέσποινα, έριξε πρώτη στη μάχη την Karolina Pliskova, η οποία χρειάστηκε 1 ώρα και 25 λεπτά για να κερδίσει την Mihaela Buzarnescu με 6-1, 6-4.

Στην συνέχεια η Ρουμανία χρησιμοποίησε το δυνατό της χαρτί, Simona Halep, που βρέθηκε αντιμέτωπη με την Katerina Siniakova. Κάτι περισσότερο από 70 λεπτά χρειάστηκαν για την Ρουμάνα κάτοχο ενός Grand Slam για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Τσέχα, με 6-4, 6-0.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στην Karolina Pliskova και την Simona Halep, ενώ στην συνέχεια θα κοντραριστούν η Katerina Siniakova και η Mihaela Buzarnescu.

Στο tie μεταξύ της Λευκορωσίας και της Γερμανίας ήταν πιο ξεκάθαρα. Η Λευκορωσία έκανε το 2-0 και πήρε προβάδισμα, μετά τις νίκες που σημείωσε η Aryna Sabalenka κόντρα στην Adrea Petkovic, με 6-2, 6-1, και Aliaksandra Sasnovich απέναντι στην Tatjana Maria, με 7-6 (3), 6-3.

Στο αυριανό πρόγραμμα Aryna Sabalenka και Tatjana Maria θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, όπως και η Andrea Petkovic κόντρα στην Aliaksandra Sanovich.

Με 2-0 κατάφερε να κλείσει και η Γαλλία το σημερινό πρόγραμμα, μετά την σκληρή μάχη που έδωσε στο πρώτο rubber η Caroline Garcia απέναντι στην σκληροτράχηλη Alison Van Uytvanck. Η μάχη κράτησε 2 ώρες και 5 λεπτά, με την Garcia να παίρνει τη νίκη με 7-6 (2), 4-6, 6-2. Στον 2ο αγώνα, η Alize Cornet κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Elise Mertens και να πάρει τη νίκη με 7-6 (6), 6-2.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής τα ζευγάρια θα διασταυρωθούν, με τις Garcia και Mertens να βρίσκονται στο πρώτο ματς του προγράμματος και εν συνεχεία να κάνουν την εμφάνιση τους οι, Cornet και Van Uytvanck.

Στο World Group II, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελβετίας πήρε διαφορά απέναντι στην Ιταλία με 2-0, ενώ επίσης με 2-0 ξέφυγε η Λετονία κόντρα στην Σλοβακία. Δυνατή παρουσιάστηκε και η ομάδα του Καναδά, που επικράτησε την πρώτη μέρα με 2-0 απέναντι στην Ολλανδία. Πιο αμφίρροπο είναι το tie απέναντι στην Ιαπωνία και την Ισπανία, που έμειναν στο 1-1.

Αποτελέσματα

Τσεχία - Ρουμανία 1-1
Ostavar Arena, Ostrava, Czech Republic

Karolina Pliskova - Mihaela Buzarnescu 6-1, 6-4
Katerina Siniakova - Simona Halep 4-6, 0-6
Katerina Pliskova - Simona Halep
Katerina Siniakova - Mihaela Buzarnescu
Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova - Irina - Camelia Begu/Monica Niculescu

Βέλγιο - Γαλλία 0-2
Country Hall Liege, Liege, Belgium

Alison Van Uytvanck - Caroline Garcia 6-7 (2), 6-4, 2-6
Elise Mertens - Alize Cornet 6-7 (6), 2-6
Elise Mertens - Caroline Garcia
Alison Van Uytvanck - Alize Cornet
Ysaline Bonaventure/Kirsten Flipkens - Fiona Ferro/Pauline Parmentier

Γερμανία - Λευκορωσία 0-2
Volkswagen Halle, Braunscheweig, Germany

Tatjana Maria - Aliaksandra Sasnovic 6-7 (3), 3-6
Andrea Petkovic - Aryna Sabalenka 2-6, 1-6
Tatjana Maria - Aryna Sabalenka
Andrea Petrkovic - Aliaksandra Sasnovich
Anna - Lena Grenfeld/Laura Siegemund - Victoria Azarenka - Lidziya Marozava

H.Π.Α - Αυστραλία
U.S Cellular Center, Asheville, U.S.A

Sofia Kenin - Asheigh Barty
Madison Keys - Kimberly Birrell
Madison Keys - Ashleigh Barty
Sofia Kenin - Kimberly Birrell
Danielle Collins/Nicole Melichar - Ashleigh Barty/Daria Gavrilova

World Group II

Ελβετία - Ιταλία 2-0
Λετονία - Σλοβαία 2-0
Ιαπωνία - Ισπανία 1-1
Ολλανδία - Καναδάς 0-2

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots