Djokovic: "Από τους χειρότερους αγώνες μου - δεν είναι η αρχή του τέλους" (vid)

 
Djokovic: "Από τους χειρότερους αγώνες μου - δεν είναι η αρχή του τέλους" (vid)
tn team Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 - 11:29

O Novak Djokovic έκανε λόγο για έναν από τους χειρότερους αγώνες του σε Grand Slam, δήλωσε "σοκαρισμένος" με το επίπεδό του σήμερα, αλλά δεν πιστεύει πως αυτή είναι η αρχή του τέλους για εκείνον, κρατώντας ψηλά τις προσδοκίες του για το υπόλοιπο της σεζόν.

"Πρώτα απ' όλα θέλω να συγχαρώ τον Sinner που έκανε ένα σπουδαίο ματς, κάνει ένα σπουδαίο τουρνουά μέχρι τώρα και του αξίζει να βρίσκεται στον τελικό. Ήταν πολύ καλύτερος από μένα σήμερα", είπε πρώτα ο Djokovic, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για το δικό του παιχνίδι.

"Σοκαρίστηκα με το παιχνίδι μου, με την κακή έννοια. Δεν έκανα και πολλά πράγματα σωστά στα πρώτα δυο σετ, ήταν ένας από τους χειρότερους αγώνες μου σε Grand Slam. Δεν είναι και πολύ ευχάριστο το συναίσθημα έχοντας παίξει έτσι, αλλά την ίδια στιγμή του αξίζουν τα εύσημα γιατί έκανε τα πάντα καλύτερα από μένα. Προσπάθησα, πάλεψα, ανέβασα το επίπεδό μου στο 3ο σετ, έσωσε match point και είχα ένα καλό tie-break, αλλά και πάλι στο 4ο σετ έχασα ένα πολύ κακό game στο οποίο ήμουν πάνω με 40-0. Συνολικά η εμφάνισή μου δεν ήταν καλή."

Για το αν τον εξέπληξε το τένις του σήμερα: "Δεν ήμουν κοντά στο καλύτερό μου τένις σε όλο το τουρνουά. Κάποιοι αγώνες, ίσως αυτός με τον Mannarino, να ήταν καλοί, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια δεν έπαιζα όπως παίζω εδώ στην Αυστραλία. Οπότε με έναν τρόπο με εξέπληξε, δεν περίμενα να παίξω τόσο άσχημα στα πρώτα 2 σετ, αλλά από την άλλη δεν ένιωθα ο εαυτός μου σε όλο το τουρνουά. Ο ημιτελικός είναι ένα καλό αποτέλεσμα φυσικά, αλλά πάντα περιμένω τα καλύτερα από τον εαυτό μου και δεν ήταν γραφτό να γίνει σήμερα."

Για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν έφτασε σε break point σε ολοκληρωμένο αγώνα σε Grand Slam: "Αυτό μάλλον λέει πολλά. Πρώτα απ' όλα για το σερβίς του, που ήταν πολύ καλό και ακριβές. Όσον αφορά εμένα, είναι δύσκολο να το περιγράψω, δεν είχα αρκετό χρόνο. Είναι πολλά αρνητικά πράγματα που έκανα στο court σήμερα. Δεν είμαι χαρούμενος με τις επιστροφές μου, με την κίνησή μου, με το backhand, τα πάντα... Ήταν πολύ κυριαρχικός στο σερβίς του και όταν δεν αντιμετωπίζεις ούτε ένα break point βάζεις σε μια θέση πίεσης τον αντίπαλό σου στα δικά του σερβίς. Συγχαρητήρια και πάλι σε εκείνον, έκανε έναν αψεγάδιαστο αγώνα."

Για το αν αυτό το τουρνουά δηλώνει κάποιο τέλος εποχής για εκείνον ή αν θα είναι απλά μια παρένθεση: "Θα δούμε, δεν γνωρίζουμε. Ακόμα έχω μεγάλες προσδοκίες για τα υπόλοιπα Slams και τους Ολυμπιακούς. Είμαστε μόνο στην αρχή της χρονιάς. Δεν είναι αυτό που έχω συνηθίσει γιατί συνήθως ξεκινάω τις σεζόν μου με ένα Grand Slam, ποτέ δεν είχα χάσει σε τελικό ή ημιτελικό στο Australian Open, οπότε φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά θα δούμε. Σ' αυτό το τουρνουά δεν έπαιξα όπως περίμενα, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η αρχή του τέλους. Θα δούμε τι θα συμβεί στο υπόλοιπο της σεζόν."

Για τον Sinner και τι άλλαξε τους τελευταίους μήνες, που τον κέρδισε 3 φορές σε 4 αναμετρήσεις: "Πάντα χτυπούσε πολύ δυνατά την μπάλα και από τις δυο πλευρές. Το σερβίς του έχει βελτιωθεί πολύ. Βρίσκει πολύ καλές γωνίες και νομίζω και οι ταχύτητές του έχουν ανεβεί. Πνευματικά επίσης έχει βελτιωθεί. Πάντα ήταν πολύ ήρεμος, αλλά νομίζω πως δυσκολευόταν στα μεγάλα ματς, στις κρίσιμες στιγμές. Τώρα έχει κοντά του τον Darren Cahill, που είναι πολύ έμπειρος προπονητής και προφανώς τον έχει βοηθήσει πολύ. Έχει πολύ καλή ομάδα, βρίσκεται στο σωστό δρόμο και θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει μεθαύριο το πρώτο του Slam."

Για το ποιος θα είναι φαβορί στο Roland Garros: "Είμαστε πολύ μακριά ακόμα. Πρέπει να δούμε πως θα παίζουν οι παίκτες σε λίγους μήνες, ειδικά στο χώμα, που είναι πολύ διαφορετική συνθήκη. Κάποιοι παίκτες θα έχουν καλύτερες πιθανότητες από κάποιους άλλους. Φυσικά αν ο Nadal είναι εκεί θα είναι το φαβορί χωρίς αμφιβολία. Παρότι δεν έχει παίξει πολύ, είναι αυτός που είναι στο Roland Garros. Μετά φυσικά οι Alcaraz και Sinner, όλοι όσοι βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, μπορείτε να δείτε ποιοι είναι στις πρώτες 5-10 θέσεις και ο καθένας απ' αυτούς μπορούν να το κερδίσουν. Είμαστε όμως μακριά, θα δούμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots