SINNER, Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ! (vids)

 
SINNER, Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 - 9:09

Ο Jannik Sinner έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε τον Novak Djokovic στο Australian Open από το 2018 και προκρίθηκε στον πρώτο Grand Slam τελικό της καριέρας του.

Ο 22χρονος Sinner έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, έμεινε σταθερός έως το τέλος και επικράτησε του Djokovic με 6-1, 6-2, 6-7 (6), 6-3, για να πάρει μια τεράστια νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Australian Open.

Προκάλεσε την 1η ήττα του Djokovic σε ημιτελικό ή τελικό στο Australian Open, όπου ο Σέρβος έτρεχε ένα αδιανόητο σερί 20-0, καθώς και γενικά την 1η του ήττα στη Μελβούρνη από το 2018, όταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό τότε, είχε ηττηθεί στον 4ο γύρο από τον Hyeon Chung.

Επιπλέον, ο Sinner κατάφερε να κερδίσει για 3η φορά τον Djokovic στις 4 τελευταίες συναντήσεις τους, δείχνοντας πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει συστηματικά ζημιά στον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων. Συνολικά ήταν η 3η νίκη του σε 7 αναμετρήσεις με τον Σέρβο, από τον οποίο είχε ηττηθεί 3 φορές στη σειρά, μέχρι να καταφέρει να τον κερδίσει τον περασμένο Νοέμβριο στο ATP Finals. 

Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση για τον Djokovic, που από την αρχή του τουρνουά έδειξε πως ο καυτός ήλιος ήταν ο κρυπτονίτης του και σήμερα το ματς ξεκίνησε μεσημέρι, με αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία.

Ο Σέρβος έκανε πολλά λάθη στα πρώτα δυο σετ, στα οποία ο Sinner κυριάρχησε κατά κράτος, έχασε μόλις 3 games και προκάλεσε ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα του Nole στην καριέρα του σε αγώνα Grand Slam. 

Ήταν δεδομένο ωστόσο ότι δεν θα έχανε αμαχητί ο Novak, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του από την αρχή του 3ου σετ και γι' αυτό αξίζει όλα τα εύσημα ο Sinner, ο οποίος δεν έριξε καθόλου το επίπεδό του και παρέμεινε έως το τέλος το ίδιο καλός.

Ο 22χρονος Ιταλός δεν επέτρεψε ούτε ένα break point στον καλύτερο receiver όλων των εποχών, ενώ παρότι έχασε την ευκαιρία να κλείσει το ματς στο tie-break του 3ου σετ, έχοντας match point στο 6-5, δεν πτοήθηκε από την απώλειά του και συνέχισε το ίδιο δυνατά. 

Μετά από αρκετή πίεση, βρήκε τελικά το break στο 4ο σετ ο Sinner, ο οποίος ξέφυγε με 4-1 και ήταν σε θέση να κρατήσει το προβάδισμά του. Παρά τη μεγάλη πίεση και το 15-30, τελικά ολοκλήρωσε τον τεράστιο θρίαμβό του στο 9ο game, έπειτα από 3 ώρες και 22 λεπτά παιχνιδιού.

O Sinner θα είναι ο νεότερος φιναλίστ του Australian Open από το 2008, όταν στα 20 του χρόνια είχε κερδίσει τον 1ο από τους 10 τίτλους που έχει στη Μελβούρνη ο σημερινός του αντίπαλος.

Θα είναι ο 1ος τελικός σε Grand Slam για τον νεαρό Ιταλό, που έχει χάσει μόλις ένα σετ στις πρώτες 6 αναμετρήσεις του στο τουρνουά. Συνολικά θα είναι ο 16ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-4).

Ο τελευταίος του αντίπαλος θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί και ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο ο Daniil Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots