Έκλεισε το ματς με Nole o Sinner! (vids)

 
Έκλεισε το ματς με Nole o Sinner! (vids)
tn team Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 16:24

O Jannik Sinner δεν έχασε σετ ούτε από τον Andrey Rublev και έκλεισε ένα πολύ σπουδαίο ματς με τον Novak Djokovic για τα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Sinner επιβλήθηκε του Rublev με 6-4, 7-6 (5), 6-3 και συνεχίζει ακάθεκτος την εντυπωσιακή του πορεία στο Australian Open, όπου έχει κερδίσει μέχρι στιγμής και τα 15 σετ που έχει παίξει!

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για τον 22χρονο Ιταλό, που όμως επικράτησε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Στο 1ο σετ ανταπεξήλθε από τα πρώτα break points του αγώνα, για να ανατρέψει το 1-2, 15-40 και να αποφύγει το break. Στη συνέχεια έκανε εκείνος το break και μάλιστα έφτασε στο 3-2, 30-0, κερδίζοντας 10 πόντους στη σειρά!

Σε κανένα σετ δεν έχασε το σερβίς του ο Sinner, ο οποίος έσβησε συνολικά 8 break points! Τα 4 απ' αυτά ήταν στο 2ο σετ, στο οποίο πέρασε πολύ δύσκολα, αλλά κατάφερε για μια ακόμα φορά να σταθεί όρθιος στο ύψος του και να το στείλει στο tie-break.

Εκεί βρέθηκε σε ακόμα δυσκολότερη θέση, αφού βρέθηκε πίσω με 1-5, κατάφερε όμως να κερδίσει 6 συνεχόμενους πόντους και να το κατακτήσει με 7-5, με τον Rublev να φαίνεται ξανά ανήμπορος να πιει νερό, όταν φτάνει στην πηγή.

Παρόμοια ήταν και η ιστορία του 3ου σετ, με τον Sinner να σώζει 2 break points στο 1-1 και τελικά να κάνει εκείνος το break λίγο αργότερα, για το 4-2. Δεν απειλήθηκε ξανά το σερβίς του έκτοτε και ολοκλήρωσε στο 9ο game τον θρίαμβό του, έπειτα από 2 ώρες και 39 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως το μισό από αυτό το διάστημα ήταν μόνο το 2ο σετ (79 λεπτά).

O Sinner προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Australian Open και για 2η συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon πέρσι.

Θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic σε ένα πολύ μεγάλο ματς, με τον Σέρβο να μην έχει χάσει ποτέ τον τίτλο όταν φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open. Ο Sinner τον είχε κερδίσει 2 φορές πέρσι σε 2 συνεχόμενες εβδομάδες στο ATP Finals και στο Davis Cup και μαζί με τον Carlos Alcaraz έχει αποδείξει πως είναι η μεγαλύτερη απειλή για εκείνον, τους τελευταίους μήνες.

Βέβαια, αρκεί να είναι και στο 100% του, καθώς μπορεί να μην απειλήθηκε ουσιαστικά σήμερα από τον Rublev, υπήρξε όμως μια ανησυχία σχετικά με τη σωματική του κατάσταση, με τον Ιταλό να πιάνει κάμποσες φορές τους κοιλιακούς του, σα να έχει κάποιο πρόβλημα εκεί. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι και να μπορεί να παίξει το καλύτερό του στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Όσον αφορά τον Rublev, αυτός ήταν ο 10ος χαμένος προημιτελικός σε ισάριθμες παρουσίες σ' αυτή τη φάση για τον Ρώσο τενίστα, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω και να μπει σε έναν ημιτελικό Grand Slam. Αφήνει πάντως την Αυστραλία με θετικό πρόσημο και τον 3ο του προημιτελικό στα 4 τελευταία χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots