Alcaraz: "Ελπίζω να φτάσω στον τελικό και να παίξω με τον Djokovic"

 
Alcaraz: "Ελπίζω να φτάσω στον τελικό και να παίξω με τον Djokovic"
tn team Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 - 19:36

O Carlos Alcaraz φιλοδοξεί πως θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic στο Australian Open, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει αμφότεροι να φτάσουν στον τελικό.

"Μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Είμαι φιλόδοξος και θέλω πάντα να κερδίζω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είναι ένα καλό τεστ να παίζεις με τον Novak σε ένα τουρνουά που είναι σχεδόν αήττητος. Ελπίζω να φτάσω μέχρι τον τελικό και να παίξω απέναντί του. Θα ήταν υπέροχο", είπε συγκεκριμένα στις σημερινές του δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Alcaraz.

Αν πάντως επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, να παίξουν δηλαδή μαζί στον τελικό Djokovic και Alcaraz, δεν θα είναι μόνο μια μάχη για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, αλλά και μια μάχη για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για την επιλογή του να μην παίξει σε κανένα τουρνουά πριν το Australian Open, o Alcaraz είπε: "Τελειώσαμε τη σεζόν πολύ αργά και προτιμώ να κάνω λίγες μέρες διακοπές για να αναρρώσω σωματικά και πνευματικά. Προτιμώ να έχω μια καλή πρεοτοιμασία και συζητήσαμε με την ομάδα μου ότι χρειαζόμουν 4-5 εβδομάδες για να προετοιμαστούμε καλά για το πρώτο Grand Slam. Θα ήταν δύσκολο να παίξω και σε άλλο τουρνουά, οπότε επιλέξαμε να έρθουμε κατευθείαν εδώ. Νιώθω έτοιμος για να κάνω μεγάλα πράγματα σ' αυτό το τουρνουά."

Για τον ενθουσιασμό του στο ξεκίνημα της σεζόν: "Είμαι ενθουσιασμένος για φέτος, ελπίζω να είναι το ίδιο καλή σεζόν με πέρσι. Νιώθω καλά προετοιμασμένος, είχα μια καλή πρεοτοιμασία και ελπίζω πως θα ξεκινήσω ξανά. Τώρα πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα που δεν έκανα καλά πέρσι και να προσπαθήσω να είμαι καλύτερος με την ομάδα μου και με τον εαυτό μου."

Για το ποια είναι αυτά τα πράγματα που θέλει να βελτιώσει: "Είναι κάποια πράγματα εκτός γηπέδου, όλοι μας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαι τέλειος, οπότε έχω πολλή δουλειά να κάνω εντός και εκτός γηπέδου."

Για την απουσία του προπονητή του, Juan Carlos Ferrero, από τη Μελβούρνη: "Είναι δύσκολο να μην είναι εδώ. Είναι σχεδόν σε όλα τα τουρνουά μου, έχασε μόνο ένα ή δυο πέρσι. Θα είναι δύσκολο να είμαι σε ένα μεγάλο τουρνουά χωρίς εκείνον. Έχω όμως μαζί μου τον Sam (Samuel Lopez), που είναι επίσης πολύ καλός προπονητής. Ήταν ο προπονητής του Juan Carlos όταν έπαιζε. Τον εμπιστεύομαι, πιστεύουμε σε αυτόν και εγώ και ο Juan Carlos."

Ο Alcaraz θα κάνει την πρεμιέρα του στο Australian Open και στη σεζόν την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας τον Richard Gasquet.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots