ATP
Alcaraz: "Δεν κάνει διαφορά το να είμαι στο Νο.2 ή στο Νο.3"

 
Alcaraz: "Δεν κάνει διαφορά το να είμαι στο Νο.2 ή στο Νο.3"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 - 15:08

Ο Carlos Alcaraz εξήγησε πως δεν θα αγωνίζεται με λιγότερη πίεση επειδή έπεσε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και στόχος του είναι να επιστρέψει στην κορυφή. Οι δηλώσεις του Ισπανού πριν το τουρνουά του Monte-Carlo.

Για το rivalry του με τον Jannik Sinner, o Alcaraz είπε: "Έχω παίξει μόνο μια φορά με τον Jannik στο χώμα και με κέρδισε, οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης σε όλες τις επιφάνειες. Το τένις του προσαρμόζεται πολύ καλά παντού. Κάθε φορά που παίζουμε μαζί κάνουμε μεγάλα παιχνίδια, συνεπώς δεν ξέρω αν το χώμα με ευνοεί ή όχι. Δεν έχει σημασία, ανυπομονώ να τον αντιμετωπίσω ξανά, θα δούμε αν θα γίνει σ' αυτό το τουρνουά."

Για την προσαρμογή στο χώμα: "Ξεκουράστηκα για λίγες μέρες μετά το Μαϊάμι κι έπειτα ξεκινήσα τις προπονήσεις στο χώμα. Είμαι ένας παίκτης που προσαρμόζεται πολύ καλά, δεν χρειάζομαι πολλές μέρες για να παίξω το καλύτερό μου τένις σε μια επιφάνεια. Έκανα καλές προπονήσεις στο χώμα και περιμένω να ξεκινήσω δυνατά το τουρνουά."

Για την απουσία του Rafael Nadal: "Δεν τον βλέπω σε πολλά τουρνουά και θα ήθελα πολύ να τον δω ξανά, να παίζει στα τουρνουά. Το γεγονός όμως ότι δεν είναι εδώ, δεν αλλάζει και πολλά για μένα. Δεν είμαι συνηθισμένος στο να βλέπω τον Rafa στα τουρνουά, δεν έχουμε μοιραστεί πολλά τουρνουά μαζί. Φυσικά, ως λάτρης του τένις λυπάμαι που δεν θα παίξει στο Monte-Carlo."

Για το ενδεχόμενο να παίξει μαζί με τον Nadal στους Ολυμπιακούς: "Είναι σαν όνειρο, ελπίζω να παίξουμε μαζί διπλό στους Ολυμπιακούς. Μένουν μόνο 4 μήνες, οπότε τα πάντα μπορούν να συμβούν. Για μένα θα ήταν εκπληκτικό."

Για τη διαφορά του να είναι στο Νο.3 και όχι στο Νο.2: "Προφανώς, το να είσαι στο Νο.1 ή στο Νο.2 είναι φανταστικό, αλλά από το Νο.2 στο Νο.3 δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα. Ξέρω πως πρέπει να δουλέψω για να επιστρέψω σ' αυτές τις θέσεις, αλλά δεν παίζω με λιγότερη πίεση επειδή είμαι στο Νο.3. Νιώθω το ίδιο."

O Alcaraz θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Monte-Carlo Masters από τον 2ο γύρο, αντιμετωπίζοντας είτε τον Felix Auger-Aliassime, είτε κάποιον qualifier ή lucky loser.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots