ATP
Το μπέρδεμα του Djokovic που σταμάτησε τον πόντο και ζήτησε να τον πάρει! (vid)

 
Το μπέρδεμα του Djokovic που σταμάτησε τον πόντο και ζήτησε να τον πάρει! (vid)
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 10:30

Η αντίδραση του Luca Nardi μπέρδεψε τον Novak Djokovic, που έχασε τον πόντο αλλά είπε στον διαιτητή ότι θα έπρεπε να του τον δώσει, σε μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη φάση.

Ο Nardi νόμιζε ότι το σερβίς του Djokovic ήταν άουτ και για μια στιγμή φάνηκε σα να σταματάει τον πόντο, αλλά έκανε την επιστροφή. Έπειτα κοντοστάθηκε και αφού δεν άκουσε κάποια απόφαση από το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας γραμμών, συνέχισε τον πόντο.

Ο Djokovic, μπερδεμένος από την αντίδραση του αντιπάλου του, δεν έκανε το ίδιο. Παρότι εκείνος ήταν που συνέχισε τον πόντο αρχικά, όταν είδε τον Ιταλό να αντιδράει κατά αυτόν τον τρόπο "πάγωσε", περιμένοντας κάποια αντίδραση από τον διαιτητή.

Ο chair umpire δεν επενέβη και ο πόντος πήγε στον Ιταλό, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, αφού όλα αυτά συνέβησαν σε break point.

Μετά το τέλος του πόντου, ο Djokovic είχε έναν διάλογο με τον διαιτητή, λέγοντάς του ότι θα έπρεπε να υποδείξει το hindrance - να του δώσει δηλαδή τον πόντο. Ο διαιτητής διαφώνησε, εξηγώντας του πως ο Nardi δεν έκανε κάτι επιλήψιμο, εφόσον δεν φώναξε άουτ ή κάτι άλλο ώστε να του αποσπάσει την προσοχή. Απλά για μια στιγμή νόμιζε πως η μπάλα ήταν έξω.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν ένα λάθος που δεν αρμόζει στην τεράστια εμπειρία του Djokovic, να σταματήσει χωρίς να ακουστεί κάτι ούτε από επόπτη, ούτε από τον αντίπαλό του (σ' αυτή την περίπτωση θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο hindrance), ούτε από το κοινό (σ' αυτή την περίπτωση θα δινόταν let - δηλαδή επανάληψη πόντου).

Θυμίζουμε πως ο Ιταλός στο τέλος πανηγύρισε μια τεράστια νίκη επί του Djokovic και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Indian Wells.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots